ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass 2: Πώς θα πάρετε έως και 100 ευρώ το τρίμηνο!

Το Fuel Pass επιστρέφει ενισχυμένο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, με το ποσό να αγγίζει ακόμα και τα 100 ευρώ.
Fuel Pass 2: Πώς θα πάρετε έως και 100 ευρώ το τρίμηνο!

Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης, κάτι που κάνει την κυβέρνηση να συνεχίσει για ακόμα τρεις μήνες το Fuel Pass και μάλιστα με ενισχυμένη μορφή.

Συγκεκριμένα, τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχοντας όλες τις λεπτομέρειες στα χέρια του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, αφού το νέο Fuel Pass θα πάρουν 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, με ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος από 30.000 έως 45.000 ευρώ.

Η επιδότηση θα φτάνει τα 80 ευρώ για τους τρεις μήνες, του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη, ενώ μέχρι σήμερα ο κάθε δικαιούχος λάμβανε 45 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο αφορά τη νησιωτική χώρα, η επιδότηση φτάνει και τα 100 ευρώ, αφού έχουμε δει ότι στα νησιά οι τιμές είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν για το Fuel Pass:

  • Για την ηπειρωτική περιοχή και τη χρήση κάρτας η επιδότηση θα ανέλθει στα 65 ευρώ χωρίς κάρτα, 80 ευρώ με κάρτα για το τρίμηνο (από τα 45 ευρώ)
  • Για όσους όσους έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή (και Κρήτη) αυξάνεται στα 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα (από 55 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα).
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 ευρώ με κάρτα (από 35 ευρώ)
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 ευρώ με κάρτα (από 40 ευρώ)
  • Αυξάνεται το ποσό της επιδότησης στα 15 ευρώ με τη χρήση κάρτας έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη επιδότηση.
  • Για το diesel η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, βλέπουμε ακόμα μία κίνηση που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις για σύντομο χρονικό διάστημα, με τις πρόωρες εκλογές να πλησιάζουν όπως όλα δείχνουν.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass 2: Πώς θα πάρετε έως και 100 ευρώ το τρίμηνο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.