ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass: 20 ευρώ το μήνα η νέα επιδότηση για καύσιμα – Ποιοι τη δικαιούνται!

Το fuel pass θα συνεχίσει όπως φαίνεται να υπάρχει στη ζωή μας και τους επόμενους μήνες, με τις τιμές στα καύσιμα να αυξάνονται συνεχώς.
Fuel Pass: 20 ευρώ το μήνα η νέα επιδότηση για καύσιμα – Ποιοι τη δικαιούνται!

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες στην Ελλάδα, που βλέπουν την πορεία των καυσίμων να είναι ανοδική και την κυβέρνηση να τους ξεπετά με ένα fuel pass.

Συγκεκριμένα, το βοήθημα αυτό, έχει αποφασιστεί να συνεχιστεί για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες ακόμα, αφού η κατάσταση έχει πραγματικά ξεφύγει, με τη χώρα μας να έχει την όγδοη πιο ακριβή στον κόσμο και τέταρτη στην Ευρώπη.

Από την 1η Ιουλίου λοιπόν, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε αύξηση στο fuel pass, αλλά ακόμα πρέπει να τσεκαριστούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το αν θα το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά στοιχεία.

Εν ολίγοις, θα πρόκειται για ένα νέο fuel pass, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, αφού, όταν δόθηκε το πρώτο τον περασμένο Απρίλιο, οι τιμές στην αντλία ήταν πιο κάτω από τις σημερινές.

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση, από τα 13,3 ευρώ τον μήνα που είναι σήμερα η επιδότηση, να φτάσει τουλάχιστον τα 20 ευρώ τον μήνα.

Να σημειωθεί πως το πρώτο fuel pass, που ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου, είναι από 40 ευρώ συνολικά για τρεις μήνες για τους οδηγούς αυτοκινήτων και 50 ευρώ για τους οδηγούς σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές. Αντίστοιχα, για τους οδηγούς μοτοσικλετών είναι από 30 έως 35 ευρώ.

Δηλαδή για την πλειονότητα των οδηγών αυτοκινήτων είναι 13,3 ευρώ τον μήνα και αν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την άυλη εφαρμογή, έχει μπόνους αλλά 5 ευρώ εφάπαξ.

Δικαιούχοι του fuel pass είναι όλοι οι φορολογούμενοι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ το 2020. Η βασική εισήγηση είναι το οικογενειακό εισόδημα να φτάσει τα 35.000 ή και τα 40.000 ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι μάλλον η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν, αφού τα λεφτά είναι ελάχιστα, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιεί κάποιος για καύσιμα προκειμένου να πάει στη δουλειά του και στις υποχρεώσεις του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass: 20 ευρώ το μήνα η νέα επιδότηση για καύσιμα – Ποιοι τη δικαιούνται!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.