ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass 3 – Επιταγή ακρίβειας – Επίδομα θέρμανσης: Στον αέρα τα μέτρα μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα!

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να φέρουν αλλαγές στο Fuel Pass 3, στην επιταγή ακρίβειας και επίδομα θέρμανσης.
Fuel Pass 3 – Επιταγή ακρίβειας – Επίδομα θέρμανσης: Στον αέρα τα μέτρα μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα!

Fuel Pass 3: Σοκ έχουν προκαλέσει τις τελευταίες μέρες οι ανακοινώσεις τιμών από τους παρόχους για το ηλεκτρικό ρεύμα το Σεπτέμβριο.

Φυσικά το ίδιο βλέπουμε και στο φυσικό αέριο που έχει πάρει και αυτό την ανιούσα και όλα μαζί έχουν προκαλέσει ασφυξία στην οικονομία.

Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει για τα καλά και οι νέες τιμές να έχουν φέρει τεράστιες αντιδράσεις από τους πολίτες, η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει απλά τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, εκεί θα παρουσιάσει μέτρα πριν τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία, όπως αναφέρει, που έχει καταστρέψει με τις αποφάσεις της, τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η επιδότηση για το ρεύμα θα φτάσει τα 2 δις ευρώ για το Σεπτέμβριο, σίγουρα όμως αυτό δεν είναι κάτι που θα γλιτώσει ο Έλληνας πολίτης από την τσέπη του, αφού θα πρέπει να παρθούν από κάπου αλλού όλα αυτά τα χρήματα.

Σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε τον Σεπτέμβριο απορροφάται το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.

 

Η κυβέρνηση…«μας βοηθά» με δικά μας χρήματα…

Ουσιαστικά…τι μας λένε πίσω από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις δήθεν βοήθειας των νοικοκυριών;

Πως η κυβέρνηση, παίρνει τους φόρους των φορολογουμένων της χώρας, τους δίνει στους παρόχους ενέργειας για να καλύψουν τις υπέρογκες αυξήσεις που έχουν κάνει στο ρεύμα και έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν οι καταναλωτές…και το παρουσιάζει ως κρατική βοήθεια, φτιάχνοντας έτσι ένα πλαστό δήθεν φιλο-λαϊκό προφίλ…εν όψει μάλιστα και των εκλογών.

Το μεγαλείο μάλιστα της τραγικότητας της όλης κατάστασης στο οποίο έχουν φτάσει οι καταναλωτές είναι η επίσημη ανακοίνωση πως το 45% έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος. Το ποσοστό αυτό ήταν 20% πριν αρχίσει το ράλι των τιμών το περσινό φθινόπωρο.

Κερασάκι στην τούρτα όλων των παραπάνω, οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που ετοιμάζει η κυβέρνηση τον χειμώνα ώστε να μας πείσει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και όχι…πόσο ανέτοιμη αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά.

Fuel Pass 3: Περικοπή στο πακέτο της ΔΕΘ;

Οι αυξήσεις τόσο στο ρεύμα αλλά και στις επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, μπορεί να φέρουν αρκετές αλλαγές και στα όσα περιμένουν οι πολίτες για να ενισχύσουν το πορτοφόλι τους.

Μιλάμε φυσικά για το Fuel Pass 3, την επιταγή ακρίβειας και το επίδομα θέρμανσης, τα οποία μπορεί να μην κινδυνεύουν να ακυρωθούν, σύμφωνα με όσα λέγονται, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δούμε αρκετές αλλαγές στα ποσά, ενώ όλα αναμένεται να εξαρτηθούν από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο.

Τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά, αφού βλέπουμε την κατάσταση να ξεφεύγει για τα καλά και την κυβέρνηση να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βάλει… φρένο σε όλα αυτά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass 3 – Επιταγή ακρίβειας – Επίδομα θέρμανσης: Στον αέρα τα μέτρα μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.