ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass 3: Τέλος το επίδομα λόγω στήριξης των λογαριασμών ρεύματος – Τι σκέφτονται στο Μαξίμου

Ανατροπή με το Fuel pass 3, σκέψεις της Κυβέρνησης να μη δοθεί.
Fuel Pass 3: Τέλος το επίδομα λόγω στήριξης των λογαριασμών ρεύματος – Τι σκέφτονται στο Μαξίμου

Προβληματισμός και δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως υπάρχουν στην Κυβέρνηση αναφορικά με το Fuel Pass 3 που είναι πλέον πολύ πιθανό να μη δοθεί προκειμένου να υπάρχει στήριξη των λογαριασμών ρεύματος.

Όπως διαβάσατε ήδη από το Sportime, τα μέτρα βρίσκονται στον αέρα μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα που υπολογίζονται να κοστίσουν αθροιστικά μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για αυτόν τον λόγο φαίνεται πως στο Μαξίμου μπαίνουν σε σκέψεις αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη παρουσία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο κανάλι του ΑΝΤ1, όπου και ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν οι τιμές στη βενζίνη παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα ή λίγο χαμηλότερα τότε δεν θα δοθεί το Fuel Pass 3.

Fuel Pass 3: Τέλος το επίδομα λόγω στήριξης των λογαριασμών ρεύματος

Σύμφωνα με όσα αφήνουν οι Κυβερνώντες να εννοηθούν, στόχος είναι η στήριξη των λογαριασμών ρεύματος προκειμένου να στηριχθούν άλλες κοινωνικές ομάδες με μεγαλύτερες ανάγκες.

Μάλιστα, προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους και έτσι θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό αντί να δοθεί ένα νέο, τρίτο Fuel Pass να υπάρξει μία νέα επιταγή ακρίβειας με στόχο να πάρουν μια οικονομική ανάσα οι κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Θυμίζουμε πως και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε πρόσφατα πως η κυβέρνηση θα δώσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ όπως ανέφερε τον Σεπτέμβριο απορροφάται το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass 3: Τέλος το επίδομα λόγω στήριξης των λογαριασμών ρεύματος – Τι σκέφτονται στο Μαξίμου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.