ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεραπετρίτης: «Άξια υπουργός η Μενδώνη, έχει επιτελέσει άριστα το έργο της»

Υπέρ της Λίνας Μενδώνη τάχθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέροντας ότι είναι άξια υπουργός και έχει επιτελέσει άριστα το έργο της.
Γεραπετρίτης: «Άξια υπουργός η Μενδώνη, έχει επιτελέσει άριστα το έργο της»

Υπέρ της Λίνας Μενδώνη τάχθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέροντας ότι είναι άξια υπουργός και έχει επιτελέσει άριστα το έργο της.

Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη και την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ως πρόβα τζενεράλε δύο ημέρες πριν από την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολιτική στήριξη στη Λίνα Μενδώνη παρείχε από το βήμα της Ολομέλειας ο Γιώργος Γεραπετρίτης, λέγοντας ότι είναι άξια υπουργός που έχει επιτελέσει άριστα το έργο της και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού.

«Τι καταμαρτυρείται στην κ. Μενδώνη; ότι δεν είχε καλό επικοινωνιακό χειρισμό; Αναφερθήκατε σε συγκάλυψη; γνωρίζαμε εμείς ότι ο άνθρωπος είναι αυτής της ποιότητας και τον διορίσαμε;.. Υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι τον ξέραμε και τον διορίσαμε;» είπε ο υπουργός Επικρατείας, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κάλεσε είτε να αποκηρύξει τον Κώστα Βαξεβάνη για όσο ισχυρίζεται, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, είτε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και να αποκαλέσει τους βουλευτές της ΝΔ παιδεραστές, αναφερόμενος στο hastag «ΝΔ παιδεραστές».

Ο κ. Γεραπετρίτης εκανε λόγο για κοινωνικό απόστημα που διατρέχει όλη την κοινωνία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το σύνολο της εργασίας, αρνούμενος ότι υπάρχει κομματική ταυτότητα σε εκείνους που έχουν αυτές τις συμπεριφορές και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει το πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αποκάλυψη και θα προστατεύει τα θύματα, προσθέτοντας ότι η υπόθεση Λιγνάδη αποκαλύφθηκε και ο κατηγορούμενος θα δικαστεί με αυτή την κυβέρνηση.

Αναφορικά με τον κ Λιγνάδη και απαντώντας στις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση γιατί η κυβέρνηση δεν τον απέπεμψε, μετά την συνέντευξη του καταγγέλλοντα με τα αρχικά Ν.Σ, ο κ Γεραπετρίτης είπε ότι η κ Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του, που υπεβλήθη λίγες ώρες μετά την κυβέρνηση.

«Δεν τον διαπομπεύσαμε, εφόσον δεν υπήρχε επώνυμα καταγγελία. Ο κ. Λιγνάδης αποχώρησε ως όφειλε και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη, δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά, ακολουθήσαμε την οδό που το Σύνταγμα επιβάλλει» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν δίνει εντολές στη δικαιοσύνη για κατ οικον έρευνες και άρσεις απορρήτων, όπως θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση.

Να επιβληθεί κάθαρση στην υπόθεση Λιγνάδη γιατί είναι το σημαντικότερο για την ελληνική κοινωνία ζήτησε ο Γιάννης Ραγκούσης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί να φέρει την κάθαρση γιατί κυβερνάει με ένα μοντέλο που δεν της το επιτρέπει. «Είστε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι στο θέμα Λιγνάδη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ενεργοποίησε έναν μηχανισμό συγκάλυψης.

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα καταπατούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

«Για εμβληματική, εκδικητικού τύπου πράξη στο πρόσωπο ενός κρατούμενου» έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αντίληψη αυταρχισμού και καταστολής με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κατηγόρησε δε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη ότι «θέλει να ξανακάνει τη δίκη Κουφοντίνα με τους δικούς του όρους».

«Έρχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα, ενώ εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι των θυμάτων του Κουφοντίνα», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι το πού θα εκτίσει την ποινή του ένας απεργός πείνας δεν αποτελεί κυριαρχικό του δικαίωμα .

«Το κράτος δίκαιου ισχύει για τον Κουφοντίνα αλλά όχι για τον Λιγνάδη; υπάρχει ευνοούμενη πολιτεία η οποία να δίνει δικαίωμα στον καταδικασθέντα να επιλέγει τον τρόπο που θα κρατείται;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας «ας μας πει αν θέλει να πάει και σε σουίτα».

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΟΚ – Νέες καταγγελίες για 65χρονο ηθοποιό που κατέχει σημαντική θέση στο χώρο του θεάτρου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεραπετρίτης: «Άξια υπουργός η Μενδώνη, έχει επιτελέσει άριστα το έργο της»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.