ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Οικονόμου: Αντί απολογίας για τις εικόνες ντροπής, ρίχνει ευθύνες στην Ι.Κολοβού για την έξωση!

Ρεσιτάλ αναλγησίας έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Ι. Κολοβού που είδε τα κρατικά όργανα να σπάνε την πόρτα της.
Γιάννης Οικονόμου: Αντί απολογίας για τις εικόνες ντροπής, ρίχνει ευθύνες στην Ι.Κολοβού για την έξωση!

Γιάννης Οικονόμου: Μπορεί η χθεσινή τραμπούκικη εισβολή των κρατικών οργάνων στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού να σόκαρε το πανελλήνιο, άλλα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω από την υπεράσπιση τέτοιων πρακτικών, άλλα μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της, επιρρίπτει… ευθύνες στην γυναίκα που έντρομη είδε τα ξημερώματα της Δευτέρας την πόρτα της να γίνεται κομμάτια από ηλεκτρικό πριόνι σαν να βίωνε ταινία τρόμου.

Κι όμως ο τρόμος γίνεται σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, αφού η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως το νομικό πλαίσιο που ευνοεί την απάνθρωπη και ασύδοτη δράση των «κορακιών» της αγοράς. Ακόμα και οι άθλιες εικόνες που έκαναν χθες τον γύρο της Ελλάδας, δεν φάνηκαν αρκετές για να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση, έστω για τους τύπους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας από την Θεσσαλονίκη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών επιτέθηκε κατά της Ιωάννας Κολοβού, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για το πώς έφτασε να χάσει την μοναδική της κατοικία, άλλα και για το πραγματικό ποσό οφειλής.

Μια θέση που αντικατοπτρίζει πλήρως την στάση της κυβέρνησης που τάσσεται σχεδόν ανοιχτά πλέον υπέρ της εξόντωσης των ανίσχυρων από τα αρπακτικά της «ελεύθερης αγοράς». Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο οι πολίτες μπορούν να προστατέψουν την μοναδική κατοικία τους και στην περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού δεν αξιοποιήθηκαν αυτές οι δυνατότητες.

Μάλιστα, επικαλούμενος απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στον Χρήστο Σταϊκούρα, υποστήριξε ότι σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν αξιοποίησε η Ιωάννα Κολοβού τον σχετικό νόμο και εν συνεχεία κρύφτηκε πίσω από το τραπεζικό απόρρητο αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πραγματικό ποσό οφειλής.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε το πόσο κωφεύει η κυβέρνηση μπροστά στις αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην κατάφωρη αδικία, λέγοντας πως το θέμα της Ιωάννας Κολοβού εργαλειοποιήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για άλλη μια φορά δηλαδή χρησιμοποίησε ένα τεχνητό δίπολο για να υποβιβάσει ένα σοβαρότατο θέμα που αφορά ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Και βεβαίως δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση για το ότι η κατακραυγή για τις εικόνες της εισβολής στο σπίτι της κ. Κολοβού ήταν μαζική και δεν είχε να κάνει με κόμματα.

Γραμματέας Δικαστικών Επιμελητών: Λάθος η εισβολή άλλα νόμιμη η έξωση

Στο ζήτημα της έξωσης της κ. Κολοβού αναφέρθηκε και η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών, μιλώντας στο OPEN και ισχυριζόμενη ότι «μπαίνουμε στα σπίτια νόμιμα». Η απομάκρυνση ενός ατόμου από το σπίτι του που το έχει χάσει σε πλειστηριασμό γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες και όχι όπως κατέδειξαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την τραμπούκικη έφοδο που έγινε στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού. Εάν το σπίτι είναι κλειστό ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν θέλει να βγει, πρέπει να υπάρχει κλειδαράς ο οποίος θα ανοίξει την πόρτα. Δεν σπάνε την πόρτα για να μπουν μέσα οι δικαστικοί επιμελητές.

Παράλληλα η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών δήλωσε ότι κακώς δεν επέτρεπαν στην Ιωάννα Κολοβού να πάρει τα πράγματά της καθώς όπως είπε η αποβολή γίνεται από τα διαμέρισμα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ό,τι θέλει από τα προσωπικά του και όλα  τα κινητά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι.

Με λίγα λόγια η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών λέει πως ο τρόπος που μπούκαραν τα κρατικά όργανα στο σπίτι της δημοσιογράφου μπορεί να μην ήταν ούτε καν νομότυπος, άλλα το ότι η τράπεζα της πήρε το σπίτι και το πούλησε σε κάποιο «κοράκι» της αγοράς ήταν καθ’ όλα… νόμιμο.

Δηλαδή κυβέρνηση και δημόσιοι λειτουργοί επιβεβαιώνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο πως τα σπίτια των Ελλήνων είναι εν δυνάμει περιουσία των τραπεζών και των διαφόρων «Πάτσηδων». Το ότι μένει τόσος κοσμάκης άστεγος με το να πουλιέται η στέγη του για ένα κομμάτι ψωμί σε επιχειρηματικά αρπακτικά του real estate, είναι απλά αδιάφορο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Οικονόμου: Αντί απολογίας για τις εικόνες ντροπής, ρίχνει ευθύνες στην Ι.Κολοβού για την έξωση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.