Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργήσουν - Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα

Τα γυμναστήρια ανοίγουν και πάλι με το υπουργείο Ανάπτυξης να δίνει νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας σε αυτά. Οι «αστερίσκοι» σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Τα γυμναστήρια ανοίγουν και πάλι με το υπουργείο Ανάπτυξης να δίνει νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας σε αυτά. Οι «αστερίσκοι» σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Τα γυμναστήρια ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προέβη σε σχετικές ανακοινώσεις. Με μάσκα κάποιες ασκήσεις στα γυμναστήρια – Ανοίγουν τα γήπεδα 5×5 και μπάσκετ, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Προς διευκρίνιση για τη λειτουργία των γυμναστηρίων, από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει τα κάτωθι:

-Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

-Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

-Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Πρόκειται για μια διαφοροποίηση σε σχέση με την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, που έγινε με εντολή του Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως είναι γνωστό η επιτροπή είχε εισηγηθεί τη χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας για όλους τους αθλούμενους.

Εκτός από τα γυμναστήρια, στις 31 Μαΐου ανοίγουν τα γήπεδα μπάσκετ και 5×5 για ερασιτέχνες, με εβδομαδιαίο τεστ.

Οι αθλητικές διοργανώσεις επιτρέπονται από 1/6 εκτός σταδίων με προϋποθέσεις, μέχρι 300 άτομα, με rapid test ή PCR, χωρίς απονομές ή θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

MasterChef MEGA spoiler: Αυτός πάει τελικό

Αθήνα: Νέα καταγγελία για άνδρα που αυνανίστηκε σε λεωφορείο

House of Fame τελικός: Αυτός θα είναι ο νικητής!