Γιορτές: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Στέλιος Πέτσας, προκειμένου τo lockdown να χαλαρώσει συγκεκριμένες μέρες και ώρες των εορτών.  

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για πιθανή χαλάρωση  των μέτρων, όσον αφορά τις μετακινήσεις μετά τις 9 το βράδυ, ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικότερα ο κ. Πέτσας, η επιδημιολογική κατάσταση είναι αυτή που θα κρίνει τις εξελίξεις σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης τις βραδινές ώρες την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με βιτριόλι: Τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ – Τι ερευνούν οι αρχές (vid)

«Τα sms στο 13033 θα συνεχιστούν καθώς αρκετές οικονομικές δραστηριότητες θα είναι κλειστές ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να τροποποιηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. κάτι που θα το συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα», ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση.

Τα φετινά Χριστούγεννα λοιπόν θα είναι διαφορετικά από κάθε άποψη, καθώς οι συγκεντρώσεις στα σπίτια δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 9 άτομα.

Γιορτές: Μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό τις γιορτές

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, τα ταξίδια από περιοχή σε περιοχή κατά τη διάρκεια των εορτών δεν θα επιτραπούν. Πιο συγκεκριμένα, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύονται μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα έξι το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για εργασία πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας γίνεται άπαξ και πιστοποιείται με βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.