ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκάγκα: «Φοβόμαστε για αύξηση κρουσμάτων – Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε»

Τη δική της πρόβλεψη έκανε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, όσον αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού και το πότε θα μπορέσει να χαλαρώσει η Ελλάδα από την πανδημία!
Γκάγκα: «Φοβόμαστε για αύξηση κρουσμάτων – Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε»

Καλεσμένη σε εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, που μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι υπάρχει φόβος όσον αφορά τις επόμενες 15 μέρες για αύξηση των κρουσμάτων, ενώ τόνισε ότι προς την Άνοιξα, αναμένεται να χαλαρώσουν τα πράγματα.

Αρχικά λοιπόν ανέφερε ότι: «Αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας.», ενώ σχολίασε για τον εορτασμό των Θεοφανείων πως «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε».

Στη συνέχεια εξέφρασε στους φόβους που υπάρχουν για τα κρούσματα, τονίζοντας ότι: «όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο».

Όπως εξήγησε μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα.

Έτσι, η εκτίμηση της είναι ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, αφού σίγουρα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από το να βρίσκονται τα παιδιά σε κάποια παιδική χαρά.

Τέλος επισήμανε ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας, ενώ κατά τη δική της άποψη «μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε.», εκτίμησε.

Ενώ είπε: «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοφάνεια – Θεσσαλονίκη: Από το… ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκάγκα: «Φοβόμαστε για αύξηση κρουσμάτων – Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.