ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Το έγκλημα και η συζήτηση για τη θανατική ποινή

Καινοφανές να μπαίνει σε κουβέντα η απελευθέρωση της θανατικής ποινής… Δεν πρέπει να αποφασίζει άνθρωπος ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. 
Γλυκά Νερά: Το έγκλημα και η συζήτηση για τη θανατική ποινή

Γλυκά Νερά: Τουλάχιστον καινοφανές να μπαίνει σε κουβέντα η απελευθέρωση της θανατικής ποινής… Δεν πρέπει να αποφασίζει άνθρωπος ποιος θα ζήσει και ποιος όχι.

Γλυκά Νερά: Συγκλονίστηκε όλη η χώρα. Δεν χωράει καμία αμφιβολία. Ακόμα το συζητάμε, ακόμα περιμένουμε τις εξελίξεις, ακόμα θέλουμε να ακούσουμε πως η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους δράστες.

Ευχή όλων είναι η ΕΛ. ΑΣ. Να εξιχνιάσει το έγκλημα. Οι τελευταίες έρευνες για τους δολοφόνους της Κάρολαϊν έχουν στραφεί στην Κρήτη. Μακάρι να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία και να αποδοθεί η δικαιοσύνη.. Εκεί είναι ακριβώς που εμπλέκεται και αρχίσει η κοινή γνώμη να διερωτάται. «Πρέπει να απελευθερωθεί η θανατική ποινή;». Οι χρήστες του twitter έχουν πάει τα πράγματα ακόμα παραπέρα. Μια μερίδα αυτών τουλάχιστον. Κάποιοι θεωρούν μίνιμουμ δικαίωμά τους την οπλοκατοχή και την κατ’ οίκον υπεράσπιση στη λογική του «παίρνω τι νόμο στα χέρια μου».

Η αλήθεια είναι πως η ατιμωρησία και η ασυδοσία φέρνουν αγανάκτηση και λαϊκή κατακραυγή. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει, Τα benefits που μπορεί να έχει ένας δολοφόνος τέτοιου ειδεχθούς εγκλήματος προκαλούν το κοινό αίσθημα. Δεν γίνεται, δεν νοείται οι δράστες της φρίκης που έλαβε χώρα στα Γλυκα Νερά να έχουν πιθανότητα αποφυλάκισης, για παράδειγμα, σε 12 χρόνια.

Ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι σαφής και σκληρός. Να μην υπάρχουν παράθυρα και… δικηγορικά τρικ. Και να τελειώνει η κουβέντα εκεί. Η θανατική ποινή δεν πρέπει να μπαίνει στην κουβέντα. Δεν είναι δουλειά ανθρώπου να ορίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Ούτε φυσικά είναι λύση ο «νόμος της φυλακής». Η σκληρότερη ποινή είναι ο ίδιος ο εγκλεισμός και το να «ζεις με το έγκλημά σου».

Δείτε το ρεπορτάζ για την ανησυχία των κατοίκων της Β. Αττικής για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης

Ελευθερία Ελευθερίου: «Έγινε sex στο Survivor»

Ολυμπιακός: Αυτή θα είναι η ενδεκάδα του Μαρτίνς στον τελικό!

Απίστευτη απάντηση του Βράνιες στον Μελισσανίδη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γλυκά Νερά: Το έγκλημα και η συζήτηση για τη θανατική ποινή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…