ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εγ-κλιματική αλλαγή σκοτώνει αθώες ψυχές

Κάποιοι εκπρόσωποι του είδους, ελάχιστοι αλλά πανίσχυροι, ωθούν με μαθηματική ακρίβεια τον πλανήτη Γη προς τον αφανισμό.
Η εγ-κλιματική αλλαγή σκοτώνει αθώες ψυχές

Άνθρωπος: Κάποιοι εκπρόσωποι του είδους, ελάχιστοι αλλά πανίσχυροι, ωθούν με μαθηματική ακρίβεια τον πλανήτη Γη προς τον αφανισμό.

Η φύση αντιδρά ακόμα περισσότερο και όταν έχει ισχυρά ξεσπάσματα, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά της.

Οι πάγοι στις πολικές περιοχές λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, οι καύσωνες και η ξηρασίες στραγγίζουν τα όντα του πλανήτη.

Οι επιπτώσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες δεκαετίες.

Στις χώρες της νότιας (βλ. Ελλάδα) και κεντρικής Ευρώπης καταγράφονται ολοένα και πιο συχνά κύματα καύσωνα, δασικές πυρκαγιές…

Η λειψυδρία στις περιοχές της Μεσογείου αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ξηρασίας και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.

Η κλιματική αλλαγή επέρχεται εξαιρετικά γρήγορα και πολλά είδη φυτών και ζώων αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Πολλά είδη που ζουν στην ξηρά ή σε γλυκά και θαλασσινά νερά έχουν ήδη μετακινηθεί προς νέες περιοχές.

Ορισμένα είδη φυτών και ζώων θα αντιμετωπίσουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης εάν η μέση θερμοκρασία της γης εξακολουθήσει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα.

Προς το παρόν εμείς τι (συνεχίζουμε) να κάνουμε; Καίμε τα δάση. Άλλες φορές με δόλο, άλλες φορές συγκυριακά. Όμως, όπως και να ‘χει, το αντιπυρικό σύστημα θα έπρεπε να βρίσκεται σε άρτιο επίπεδο. Στην Ελλάδα ζούμε.

Το Μάτι είναι νωπό και θα είναι πάντα. Εμείς συνεχίζουμε να βγάζουμε τα… μάτια μας. Και στο τέλος δεν βλέπουμε τίποτα από τους καπνούς.

Παράλληλα, καίγονται και ζώα. Για ένα είδος (ανθρώπινο), την πληρώνουν πόσα άλλα… Αδικία. Το είδος που, θεωρητικά, έχει λογική καταστρέφει την ίδια τη ζωή.

Η εγ-κλιματική αλλαγή είναι εδώ πολλά χρόνια τώρα. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ήδη στην κατηγορία «μη αναστρέψιμο». Όσο κυκλοφορούν φωτογραφίες, όπως αυτή του εν λόγω κειμένου, τόσο πιο απαισιόδοξοι και θλιβεροί γίνονται οι δισεκατομμύρια απλοί πολίτες του κόσμου αυτού. Πολίτες που βλέπουν τους λίγους, τους ελάχιστους, να θανατώνουν αθώα ζωάκια, να καίνε τη φύση ή να είναι επικίνδυνα άσχετοι ως προς την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

 

Διαβάστε ακόμη:

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Απειλείται το Διαβολίτσι

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στον αρχαιολογικό χώρο

Κορονοϊός: Πλησιάζουν τους 200 οι διασωληνωμένοι – Αυτά είναι τα νέα δεδομένα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η εγ-κλιματική αλλαγή σκοτώνει αθώες ψυχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.