ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Απειλείται το Διαβολίτσι

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Μεσσηνία , καθώς μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας.
Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Απειλείται το Διαβολίτσι

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Μεσσηνία , καθώς μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας.

Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στη χώρα, με τη μια πυρκαγιά να ξεσπά μετά την άλλη σε διαφορετικές περιοχές.

Με τις άλλες δυο φωτιές της Μεσσηνίας σε ύφεση, ξέσπασε στις 4 το μεσημέρι και νέα εστία φωτιάς αυτή τη φορά στη Μέλπεια. Στην περιοχή σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όσες είναι διαθέσιμες, καθώς έχει γίνει διασπορά των εναέριων δυνάμεων σε όλη τη χώρα, ενώ στο αίτημα της Κυβέρνησης για συνδρομή ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής η Κύπρος Κύπρου αλλά και η Σουηδία που θα στείλουν σε εναέρια μέσα στη χώρα μας.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν τις κοινότητες  Άγιοι Θεόδωροι, Μοναστηράκι και Βράχος. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η φωτιά δημιούργησε δύο μέτωπα τα οποία βρίσκονται πλέον  έξω από το Διαβολίτσι στη βόρεια και δυτική πλευρά του.

Μάλιστα, νέα εντολή εκκένωσης εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης, 112.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους ή επισκέπτες των οικισμών Μοναστηράκι και Αγίων Θεοδώρων με τη σύσταση να εκκενώσουν προς Αγριλόβουνο μέσω Διαβολιτσίου, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ξέσπασε ο Λέκκας – «Ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών…»

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στον αρχαιολογικό χώρο

Βόλος: Ανακοίνωσε τον Σοάρες – Επιτυχημένη η επέμβαση του Ριένστρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Απειλείται το Διαβολίτσι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.