ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι υγειονομικοί σε αναστολή παλεύουν με τη φτώχεια και η Ματίνα Παγώνη μιλά για τα «νούμερα» τηλεθέασης που φέρνει

Προφανώς η Ματίνα Παγώνη έχει «σοβαρότερες» δουλειές να ασχοληθεί, όπως το να δηλώνει πόσο εκτοξεύει τη... θεαματικότητα με κάθε της τηλεοπτική εμφάνιση.
Οι υγειονομικοί σε αναστολή παλεύουν με τη φτώχεια και η Ματίνα Παγώνη μιλά για τα «νούμερα» τηλεθέασης που φέρνει

Ματίνα Παγώνη: Μια ακόμη απόδειξη πως η επιστημονική ενημέρωση μέσω της τηλεόρασης έχει πέσει σε βαθιά παρακμή στα χρόνια της πανδημίας, είναι οι τελευταίες δηλώσεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη. Φαίνεται πως μερικοί «ειδικοί» που πρωταγωνίστησαν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να αποκτούν την εντύπωση πως έγιναν «τηλεπερσόνες» ή «influencers» που κάνουν το «κομμάτι» τους στα κανάλια και φέρνουν «μεγάλα νούμερα».

Η κ.Παγώνη πέρα από το να επικαλείται συνεχώς αόρατες «μελέτες» για να παρατείνει την εμβολιαστική φρενίτιδα, ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει τη κοινή γνώμη για τοποθετήσεις και συμπεριφορές που είναι εντελώς άσχετες με την επιστημονική ιδιότητα και τον θεσμό που υποτίθεται πως υπηρετεί.

Η πιο πρόσφατη και μάλλον πιο φαιδρή προσθήκη στις γραφικές δηλώσεις της ιατρού, είναι πως εκμυστηρεύθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που με ζηλεύει» και πως έχει διαπιστώσει και η ίδια πως «κάνει νούμερα» στον τηλεοπτικό «αέρα»!

Όταν ερωτήθηκε για το αν έχει δεχθεί πόλεμο για την ενεργό δράση της στο δημόσιο βίο, εκείνη απάντησε: «Πόλεμο δέχτηκα. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που με ζηλεύει. Δεν ασχολούμαι τι λένε. Δεν με ενδιαφέρει, δεν κοιτώ πίσω, προχωρώ μπροστά».

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας για το αν της έχει γίνει πρόταση για συνεργασία σε εκπομπή, η κ.Παγώνη απάντησε: «Κάνω νούμερα. Το έχω δει κι εγώ. Έχω κάνει και πάνω από 20%. Μου έχει προταθεί μόνιμη συνεργασία επί πληρωμή. Δεν είμαι εγώ γι’ αυτά. Επειδή έτυχε να κάνουμε με τον κορονοϊό και να βγαίνουμε στην τηλεόραση δε σημαίνει ότι μπορώ να κάνω την τηλεπαρουσιάστρια. Αυτά είναι αστεία».

Στη συνέχεια μάλιστα αποκάλυψε πως η αμοιβή που της πρότειναν για να συνεργαστεί με εκπομπή, ήταν πολύ καλή και δελεαστική.

Την ώρα που η Ελλάδα κοντεύει τους 33.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, ως τραγικό αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής κυβέρνησης και «ειδικών», η Ματίνα Παγώνη εμφανίζεται στην ελληνική τηλεόραση για να ενημερώσει τον κόσμο τι ποσοστό… τηλεθέασης έχει καταφέρει και πως μπορεί να «τρελαίνει» τα μηχανάκια της AGB.

Χιλιάδες υγειονομικοί παραμένουν καταδικασμένοι στην απόλυτη φτώχεια, από την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, και η πιο προβεβλημένη «ειδικός» της τηλεόρασης που λειτούργησε ως κυβερνητικό «δεκανίκι» σε πλείστα από τα απολυταρχικά μέτρα που πήρε το Μαξίμου, σήμερα μιλάει για «πόλεμο» που δέχθηκε (οι υγειονομικοί τι να πουν δηλαδή;) και έχει την πολυτέλεια να κομπάζει για τα νούμερα τηλεθέασης που φέρνει, ενόσω οι συνάδελφοι της βρίσκονται στον δρόμο.

Καθόλου ενσυναίσθηση και καμία συνειδητοποίηση των ευθυνών που οδήγησαν τη χώρα μας σε ένα υγειονομικό φιάσκο, συνοδευόμενο από μια ισοπέδωση του Συντάγματος και των ατομικών ελευθεριών. Ασφαλώς η Ματίνα Παγώνη δεν είναι η μόνη που έχει γίνει θαμώνας τηλεοπτικών παραθύρων και έχει πάρει «ψηλά τον αμανέ». Υπάρχουν κι άλλα «λαμπρά» παραδείγματα που διασύρουν την έννοια της επιστήμης. Απλά η κ. Παγώνη είναι η πιο «χτυπητή» περίπτωση, αφού κατά καιρούς έχει δηλώσει περήφανη… Νεοδημοκράτισσα, έχει πλασαριστεί ως «σύμβολο του στυλ» και πλέον κάνει και άτυπη τηλεοπτική «καριέρα»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι υγειονομικοί σε αναστολή παλεύουν με τη φτώχεια και η Ματίνα Παγώνη μιλά για τα «νούμερα» τηλεθέασης που φέρνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.