ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάντια για επιστήμη και «ειδικούς»: H Ματίνα Παγώνη βγήκε στο «γυαλί» για να πανηγυρίσει πως είναι Νεοδημοκράτισσα!

Ξεφτιλίστηκε η έννοια της ανεξάρτητης επιστήμης, αφού η Ματίνα Παγώνη έδωσε συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου για να πλέξει το εγκώμιο της Νέας Δημοκρατίας!
Κατάντια για επιστήμη και «ειδικούς»: H Ματίνα Παγώνη βγήκε στο «γυαλί» για να πανηγυρίσει πως είναι Νεοδημοκράτισσα!

Δείγμα απόλυτης παρακμής όσον αφορά την «επιστημονική» ενημέρωση που γίνεται από την τηλεόραση, ήταν η συνέντευξη που έδωσε η Ματίνα Παγώνη στον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου η γιατρός δεν ντράπηκε να καταθέσει «πιστοποιητικό»… κομματικών φρονημάτων!

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν δίστασε να κάνει μια ανοιχτή και αδιάντροπη αποθέωση της κυβέρνησης, εξιστορώντας το πώς συνάντησε τον νοσηλευόμενο Ανδρέα Παπανδρέου στο «Γεννηματά» όπου το πρώτο πράγμα που του είπε ήταν: «Πρόεδρε, εγώ δεν ανήκω στη δική σας παράταξη, εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία» (!).

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος πρόβαλε δύο βίντεο υπουργών της κυβέρνησης (!) που έπλεκαν το εγκώμιο της γνωστής τηλε – ειδικού. Στο πρώτο εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπου έλεγε πως με την Ματίνα Παγώνη «έχουν μια σχέση αγάπης και μίσους πολλά χρόνια», πως μεταξύ τους έχουν «μια αμοιβαία συμπάθεια», ενώ το… γραφικόμετρο έσπασε όλα τα κοντέρ όταν στο τέλος την ευχαρίστησε… «για τα ψάρια που του έστειλε από τη Λήμνο»!

Το ότι έγινε ευρέως γνωστό το αίσχος πως η Ματίνα Παγώνη έχει λειτουργήσει ως διοργανώτρια και «αφισοκολλητής» για προεκλογικές ομιλίες του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης, καθόλου δεν πτόησε την γιατρό ώστε να καμαρώνει ακόμα και σήμερα πως λειτουργεί ως κομματικό «συνεταιράκι» με τη Νέα Δημοκρατία!

Στο δεύτερο βίντεο εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, για να μιλήσει για τα τηλέφωνα που παίρνει στο υπουργείο η «δυναμική» Ματίνα Παγώνη για διάφορα υγειονομικά θέματα, και το θάρρος που έχει να λέει «υπουργέ… τώρα, τώρα… αυτή τη στιγμή πρέπει να πας εκεί πέρα ή να πάρεις τηλέφωνο».

Επιπλέον, η υμνήτρια της Νέας Δημοκρατίας που κατά τα άλλα παρουσιάζεται ως… σοβαρή και πάνω από όλα… «αντικειμενική» ειδικός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και πολιτική καριέρα (!), ζηλεύοντας μάλλον τον «ένδοξο» δρόμο της Μίνας Γκάγκα που αποτελεί τη τελευταία προσθήκη φιλοκυβερνητικού επιστήμονα, στις τάξεις ενός κομματικού στρατού.

Και όλο αυτό το όνειδος, να βλέπουμε επιστήμονες που έχουν γίνει μόνιμοι θαμώνες τηλεοπτικών παραθύρων, να ανεμίζουν κομματικές σημαίες και να εμφανίζονται περήφανοι για τα «πάρε – δώσε» με το σύστημα, εμφανίζεται ως κάτι το… φυσιολογικό!

Το ότι για να σέβεται ένας επιστήμονας την επιστήμη που υπηρετεί, οφείλει να είναι ανεπηρέαστος, αντικειμενικός και ανεξάρτητος, έχει γίνει καταντήσει κάτι σαν ανέκδοτο!

Ειδικοί που λειτούργησαν ως άβουλα κυβερνητικά φερέφωνα και είναι βασικοί υπεύθυνοι στο να πέσει όλη η Ελλάδα στα ψυχοφάρμακα, έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που χαριεντίζονται δημόσια με τους εντολείς τους.

Την ίδια στιγμή που η Ματίνα Παγώνη βλέπει νέους λαμπρούς ορίζοντες για τη νεοδημοκρατική καριέρα της, υγειονομικοί μένουν άνεργοι, οικογένειες πεινάνε, μαγαζιά κλείνουν, κόσμος παραμένει αποκλεισμένος από την αγορά εργασίας λόγω των ηλίθιων πιστοποιητικών, επιστήμονες «πετροβολούνται» από το σύστημα.

Άλλα η Ματίνα Παγώνη, μίλια μακριά από όλα αυτά, απολαμβάνει χαρούμενη και γελαστή την αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς της στη Νέα Δημοκρατία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατάντια για επιστήμη και «ειδικούς»: H Ματίνα Παγώνη βγήκε στο «γυαλί» για να πανηγυρίσει πως είναι Νεοδημοκράτισσα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.