ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες αυταρχισμού στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν κλούβα των ΜΑΤ στο νοσοκομείο για την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα!

Την παρουσία της κλούβας στο ΠΑΓΝΗ κατήγγειλαν η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, άλλα και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.
Εικόνες αυταρχισμού στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν κλούβα των ΜΑΤ στο νοσοκομείο για την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα!

ΠΑΓΝΗ: Τη «δόξα» του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη φαίνεται πως ζήλεψε η Μίνα Γκάγκα η οποία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ολόκληρο… στρατό αστυνομικών για μια απλή επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αποφάσισε να στείλει μια κλούβα με ΜΑΤ και αρκετούς αστυνομικούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), ενόψει της επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και της προγραμματισμένης κινητοποίησης του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου για να καταγγελθεί η πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της υγείας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/1 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Φαίνεται πως είναι τόσο… πετυχημένη η πολιτική που εφαρμόζει το δίδυμο Πλεύρη – Γκάγκα στον τομέα της υγείας, που η κ. Γκάγκα άρχισε να συμπεριφέρεται σαν μια φοβική αξιωματούχος ενός αυταρχικού κράτους που χρειάζεται να βρίσκεται… πρόχειρη μια κλούβα κάθε φορά που επισκέπτεται έναν εργασιακό χώρο. Πρόκειται για μια απόλυτα προκλητική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, αφού η κα Γκάγκα συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται να βρεθεί σε… γιάφκα με τρομοκράτες και όχι σε ένα νοσοκομείο με αξιοπρεπείς εργαζόμενους που διεκδικούν έντιμα τα δικαιώματα τους.

Να θυμίσουμε πως αυτές οι εικόνες απόλυτης ντροπής με συνθήκες αστυνομοκρατίας μέσα σε δομές Υγείας, ξεκίνησαν από πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να κλείσει το Παίδων Πεντέλης και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο για αρκετές εβδομάδες, με μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις και κλούβα των ΜΑΤ να στήνουν μπλόκο έξω από το νοσοκομείο και να παρεμποδίζουν την είσοδο ασθενών άλλα και των υγειονομικών που διαμαρτύρονταν για αυτόν τον παράλογο αυταρχισμό και το κλείσιμο ενός νευραλγικού νοσοκομείου Παίδων.

Ανάλογες στιγμές αστυνομοκρατούμενου… μεγαλείου είχαμε δει και όταν ο Θάνος Πλεύρης ξεκίνησε να επισκέπτεται νοσοκομεία και να περπατά μέσα στις πτέρυγες περιφρουρούμενος μέχρι και από πάνοπλους (!) αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, μια ομάδα η οποία ειδικεύεται στην εκτέλεση επικίνδυνων επιχειρήσεων καταστολής του εγκλήματος!

Αυτήν την… «αυτοκρατορική» αίγλη φαίνεται πως ζήλεψε και η Μίνα Γκάγκα, υποβιβάζοντας τον ρόλο της αστυνομίας και χρησιμοποιώντας τους αστυνομικούς ως προσωπικούς «σωματοφύλακες». Αν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας για κάθε παρουσία τους σε νοσοκομείο χρειάζονται ολόκληρη αστυνομική… επιχείρηση, καταλαβαίνει κανείς το τεράστιο χάσμα εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού.

Το κλίμα μεταξύ διοίκησης και προσωπικού στην λειτουργία του ΠΑΓΝΗ παραμένει εκρηκτικό, αφού υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων προς τον διοικητή Γιώργο Χαλκιαδάκη και την εργασιακή γαλέρα που επιβάλλει, εφόσον είναι γνωστό πλέον πως η επιλογή των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων έχει γίνει αποκλειστικά με κομματικά κριτήρια, ώστε οι «γαλάζιοι» διοικητές να σιγοντάρουν το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία.

Σχετικά με το ζήτημα, τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να καταγγείλει την προκλητική παρουσία της κλούβας ΜΑΤ μέσα στο ΠΑΓΝΗ την ίδια στιγμή που το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούσε κινητοποίηση.

Μετά την καταγγελία του σωματείου και την τηλεφωνική παρέμβαση οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εικόνες αυταρχισμού στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν κλούβα των ΜΑΤ στο νοσοκομείο για την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.