ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι επιδοτήσεις της Κυβέρνησης για τον Μάρτιο – Στήριξη και στη βιομηχανία

Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τα ποσά επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα του Μαρτίου.
Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι επιδοτήσεις της Κυβέρνησης για τον Μάρτιο – Στήριξη και στη βιομηχανία

Σε υπερβολικά ψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρεύμα με την ακρίβεια να μην υποχωρεί και τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν μία από τις πιο ψηλές τιμές ανά κιλοβατώρα.

Όπως είναι λογικό οι κρατικές επιδοτήσεις θα συνεχιστούν και για τον Μάιο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να ανακοινώνει σήμερα τα ποσά αναλυτικά. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης και στις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Συνολικά το κόστος των επιδοτήσεων ανέρχεται στα 58,5 εκατομμύρια για το κράτος.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν λοιπόν για τα οικιακά τιμολόγια θα ισχύσει τον Μάρτιο:

  • Στις μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι και 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ισχύει για το 90% των νοικοκυριών).
  • Στις μηνιαίες καταναλώσεις από 501 κιλοβατώρες και πάνω η επιδότηση θα ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα μόνο αν επιτευχθεί εξοικονόμηση 15% της ημερίσιας κατανάλωσης σε σχέση με πέρσι.

Όσον αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η επιδότηση θα βρίσκεται στα 84 ευρώ ανά μεγαβατώρα από τα 84 που βρισκόταν τον Φεβρουάριο.  Για τους αγρότες η επιδότηση βρίσκεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Η στήριξη στη βιομηχανία αλλά με προϋποθέσεις

Την ίδια ώρα σχεδιάζεται στήριξη για την ενεργοβόρο βιομηχανία, όπως χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες κτλπ. Η επιδότηση αυτή θα είναι σταθερή και θα βρίσκεται στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι δικαιούχοι είναι:

  • Οι Ενεργοβόρες επιχειρήσεις σύμφωνα με το παράρτημα Ι του προσωρινού πλαισίου στο οποίο περιλαμβάνονται τομείς και υποτομείς που θεωρούνται ιδιαίτερα εκτεθειμένοι σε απώλεια ανταγωνιστικότητας λόγω της ενεργειακής κρίσης.
  • Αυτές οι βιομηχανίες δε θα πρέπει να έχουν συνάψει συμβάσεις σταθερών τιμολογίων άνω των 12 μηνών και ούτε πρόκειται να συνάψουν διμερή συμβόλαια φυσικής παράδοσης με παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Για να δοθεί η επιδότηση θα πρέπει επίσης η αύξηση του κόστους του ρεύματος να οδηγεί σε μείωση του λειτουργικού περιθωρίου κατά 40% ή σε αρνητικό λειτουργικό περιθώριο για αυτές τις δραστηριότητες.

Η σύζυγος του Κώστα Κεντέρη υποψήφια βουλευτής στις εκλογές!

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30;

Market Pass: Τότε μπαίνουν τα πρώτα χρήματα – Αυτοί πληρώνονται πρώτοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι επιδοτήσεις της Κυβέρνησης για τον Μάρτιο – Στήριξη και στη βιομηχανία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις