ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται οι νέες αστείες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση!

Οι συνεχόμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, φέρνει εκ νέου επιδοτήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.
Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται οι νέες αστείες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση!

Σε τραγική κατάσταση θα φτάσουν οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, με το Σεπτέμβριο να παίρνει για τα καλά την ανιούσα.

Συγκεκριμένα, θα δούμε αυξήσεις που θα φτάνουν τη συνολική τιμή της κιλοβατώρας ακόμα και στο 1 ευρώ, κάτι πραγματικά ανήκουστο, που όπως είναι λογικό δημιούργησε πολλές αντιδράσεις.

Μάλιστα ήδη έχουν βγει οι τιμές για τους περισσότερους παρόχους και είναι σοκαριστικό το αποτέλεσμα, με μέτρα να πρέπει άμεσα να παρθούν.

Ρεύμα: Αυτές αναμένεται να είναι οι τιμές το Σεπτέμβριο!

Οι τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για το Σεπτέμβριο, υψηλότερες έως και 60% έναντι του Αυγούστου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΔΕH: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,486 τον Αύγουστο) για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.
  • Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
  • Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20%. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.
  • Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.
  • Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσεις αυξήσεις στις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Στόχος είναι να μη χρειαστεί φυσικά ο καταναλωτής να πάρει όλο το βάρος των αυξήσεων πάνω του και έτσι θα δούμε και την επιδότηση στους λογαριασμούς να μεγαλώνει.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα κάνει τις ανακοινώσεις, ωστόσο σίγουρα πρέπει να βρεθούν λύσεις οι οποίες δε θα είναι προσωρινές και δεν θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό σε άλλους τομείς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται οι νέες αστείες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.