ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σοκ με το νέο αρνητικό ρεκόρ στην αύξηση τιμής!

Από το κακό στο χειρότερο κινείται η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα με τις τιμές να έχουν ανέβει στα ύψη!
Ηλεκτρικό ρεύμα: Σοκ με το νέο αρνητικό ρεκόρ στην αύξηση τιμής!

Ηλεκτρικό ρεύμα: Απίστευτη αύξηση έχει σημειώσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος το τελευταίο τρίμηνο με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες.

Η αύξηση έγινε εμφανής στους πρώτους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που δέχτηκαν οι καταναλωτές τον Οκτώβριο για το τετράμηνο Ιούνιος-Οκτώβριος.

Για την αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα παρουσιάστηκε ρεπορτάζ στην εκπομπή «Mega Live News» στο Mega με παρουσιαστή το Νίκο Ευαγγελάτο.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τα μέχρι τώρα στοιχεία στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η τιμή ανά μεγαβατόρα για το ρεύμα κυμαίνεται στο ποσό ρεκόρ των 207,59 ευρώ! Το ποσό αυτό πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ υψηλής τιμής στη χώρα.

Μία σύγκριση με τους ήδη ανεβασμένους προηγούμενους μήνες μπορεί να δώσει μία καλή εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουν τα νοικοκυριά από εδώ και πέρα. Τον Σεπτέμβριο η τιμή ανά μεγαβατόρα ήταν κοντά στα 134 ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο η τιμή ανέβηκε κατακόρυφα φτάνοντας τα 198 ευρώ/MWh.

Τα ανεβασμένα τιμολόγια που δέχονται οι πολίτες από την ΔΕΗ και από άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και δυσανασχέτηση. Μία μικρή ανάσα έχει δοθεί από την κυβέρνηση η οποία με επιδοτήσεις προσπαθεί να αναχαιτίσει την τρελή αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Οι επιδοτήσεις για λογαριασμούς με κατανάλωση εως 300 KWh έφτασε τα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο για τους δικαιούχους. Τον Οκτώβριο η τιμή διπλασιάστηκε και έφτασε τα 18 ευρώ ενώ πλέον τον Νοέμβριο έχει τριπλασιαστεί φτάνοντας τα 27 ευρώ!

Τι γίνεται με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο

Ταυτόχρονα, δεν σταματούν και οι αυξήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η τιμή στο φυσικό αέριο, αν και έφυγε από τα πολύ υψηλά επίπεδα που είδαμε, κινείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και αρχίζει να ξαναανεβαίνει. Αυτή τη στιγμή τιμολογείται στα 74 ευρώ τη μεγαβατόρα.

Η κατάσταση δεν είναι καλή ούτε στο πετρέλαιο. Η μέση τιμή του πετρελαίου στην Ελλάδα κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στο 1,16 ευρώ το λίτρο ενώ παράλληλα στις κυκλάδες η τιμή έχει φτάσει στο 1,29.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρικό ρεύμα: Σοκ με το νέο αρνητικό ρεκόρ στην αύξηση τιμής!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις