ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη – Δικηγόρος 19χρονης: «Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί της – Πήγε στο νοσοκομείο»

Δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την 19χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στην Ηλιούπολη η δικηγόρος της νεαρής κοπέλας.
Ηλιούπολη - Δικηγόρος 19χρονης: «Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί της - Πήγε στο νοσοκομείο»

Δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την 19χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στην Ηλιούπολη η δικηγόρος της νεαρής κοπέλας.

Ηλιούπολη: Σοκ έχει προκληθεί μετά την καταγγελία της 19χρονης από την περιοχή της Ηλιούπολης, πως ο πατέρας της την κακοποιούσε και ένας αστυνομικός την εξέδιδε, με την συνήγορο της νεαρής κοπέλας να τονίζει πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να επικοινωνήσει μαζί της.

Η κα Αντωνία Λεγάκη τόνισε ότι «όταν κάποιος πολίτης είναι θύμα εγκλήματος, κακουργήματος εν προκειμένω, οφείλει να απευθυνθεί στην Αστυνομία για να κάνει την καταγγελία του. Η Αστυνομία συλλαμβάνει τον δράστη και ο άνθρωπος φεύγει ελεύθερος να πάει στο νοσοκομείο να τον φροντίσουν και να περιποιηθούν τα τραύματά του σωματικά και ψυχικά, όπως είχε ανάγκη και η συγκεκριμένη κοπέλα από χθες το πρωί.

Η δικηγόρος είπε ότι εχθές η κοπέλα με τη συνδρομή της σερβιτόρας της παρακείμενης καφετέριας που την είχε ξαναδεί χτυπημένη, φυγαδεύτηκε. Το κορίτσι έσπευσε και ζήτησε βοήθεια στην καφετέρια για να γλιτώσει από τον κακοποιητή της. Οι υπεύθυνοι την έκρυψαν, ο κακοποιητής την έψαχνε με τη μηχανή γύρω γύρω… Ήταν σαν αστυνομική ταινία αυτό που έζησαν. Κάλεσαν στη συνέχεια την Αστυνομία η οποία κατέφτασε και πήγαν στο Τμήμα. Έσπευσαν επίσης άνδρες και γυναίκες από φεμινιστικές συλλογικότητες για να συμπαρασταθούν και ένας δικηγόρος ο Γιάννης Μυκονιάτης. Με ειδοποιούν κι εμένα λίγο αργότερα.

Η κα Λεγάκη συνέχισε λέγοντας ότι εκεί στο τμήμα Ηλιούπολης περιμένουν όλοι να δώσει την κατάθεσή της. Συλλαμβάνεται ο κακοποιητής της, ο οποίος είναι όμως προσαχθείς. Και μένει προσαχθείς έως αργά το βράδυ. Το κορίτσι παραμένει στο τμήμα μέχρι αργά το απόγευμα χτυπημένο, ταλαιπωρημένο, να προσπαθεί να τελειώνει από εκεί. Δεν γίνεται τίποτα. Το λέει ο ένας στον άλλον… Μια γραφειοκρατία φοβερή και ανεξήγητη. Και κάποια στιγμή στις 6 μ.μ. λένε θα πάμε στο Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει αρμοδιότητα. Παίρνουν την κοπέλα με ένα περιπολικό, λένε στον συνάδελφο δεν χρειάζεσαι από εδώ και πέρα” – σημειωτέον απαγορεύεται να το κάνει αυτό η Αστυνομία- παίρνω τηλέφωνο στο Εσωτερικών Υποθέσεων και μου λένε εν ολίγοις: ξέρουμε τη δουλειά μας, μην ανησυχείτε. Λέω το κορίτσι έχει δικαίωμα συνηγόρο” και απαντούν όχι όταν καταθέτει. Είναι πολιτικώς ενάγουσα, την ώρα που καταθέτει, καταθέτει χωρίς συνήγορο όλες τις άλλες ώρες είναι με τον δικηγόρο της. Μην το στερείτε αυτό ουδεμία στιγμή τους είπα και απάντησαν ότι δεν τους. είπε ότι θα κάνει πολιτική αγωγή. Τους είπα πού να σας το πει αφού δεν την αφήνετε να έχει δικηγόρο.

Όπως τόνισε η κα Λεγάκη, με αυτές τις διαδικασίες ξεκινάμε να δώσουμε δημοσιότητα γιατί καταλαβαίνουμε ότι το κορίτσι και η υπόθεση χειραγωγείται με σκοπό να αποκλειστεί από οποιονδήποτε άνθρωπο θα μπορούσε να την ενημερώσει για τα δικαιώματά της. Αυτή η κατάσταση αποκλεισμού συνεχίστηκε για ολόκληρο το βράδυ. Εγώ στις 6.30 μ.μ. ήμουν έξω από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ζητούσα να μπούμε μέσα και δεν μας το επέτρεπαν. Κάποια στιγμή στη 1 π.μ. είπα ότι ακόμη κι αν καταθέτει έως αυτή την ώρα το κορίτσι είναι πια από το πρωί – πάνω από 12 ώρες- και είναι βασανιστήριο. Φυσικά, δεν κατέθετε, την κρατούσαν αποκλεισμένη από εμάς. Μου είπαν τότε ότι δεν κάνουμε καλό στην υπόθεση που δώσαμε δημοσιότητα και μετά με ενημέρωσαν ότι έχει τελειώσει η κατάθεση και ότι θα τη δω σε πέντε λεπτά. Σε πέντε λεπτά αντί να μου επιτρέψουν την είσοδο, βλέπω ένα πολιτικό αυτοκίνητο με το κορίτσι μέσα να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα, σαν τρελό.

Η δικηγόρος της όπως είπε, δεν έχει καταφέρει να μιλήσει ακόμα μαζί της. Ελπίζω να μιλήσω κάποια στιγμή το απόγευμα, περιμένω να με ειδοποιήσουν. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει αφεθεί ελεύθερη. Πληροφορηθήκαμε ότι πήγε στο νοσοκομείο, από δική μας πηγή πληροφόρησης όχι από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έμπαιναν μέσα ακόμη και στα εξεταστήρια και έλεγαν ότι είναι κρατούμενη.

Αυτό είναι παραβίαση του μισού Ποινικού Κώδικα. Η Αστυνομία σε ένα θέατρο, σε όλους τους ρόλους, του διώκτη, του συνηγόρου, του ψυχολόγου κ.α. Χειραγώγηση μέχρι τέλους. Τι έχει να κρύψει η Αστυνομία; Γιατί αποκλείουν τους πάντες;

Σε ερώτηση για το πώς είναι το κορίτσι, η κα Λεγάκη απάντησε ότι “είναι σχετικά καλύτερα το κορίτσι γιατί απέδρασε από τον δυνάστη της όμως η ψυχική της αποθεραπεία θα πάρει χρόνια”.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την 19χρονη που έζησε τη φρίκη στα χέρια του αστυνομικού!

Ολυμπιακός: Τα δίνει όλα για τον θετικό Ρόνι Λόπες

Ελένη Μενεγάκη: Σιγά μην έλειπε αυτός από την εκπομπή του! Δείτε ποιον έκλεισε!

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ