ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την 19χρονη που έζησε τη φρίκη στα χέρια του αστυνομικού!

Την δική της απάντηση για το μαρτύριο που έζησε η 19χρονη στην Ηλιούπολη, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Ηλιούπολη: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την 19χρονη που έζησε τη φρίκη στα χέρια του αστυνομικού!

Την δική της απάντηση για το μαρτύριο που έζησε η 19χρονη στην Ηλιούπολη, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ηλιούπολη: Θέση για τα όσα υπέστη η 19χρονη στην Ηλιούπολη, πήρε η Ελληνική Αστυνομία, λίγη ώρα μετά την μεταφορά του αστυνομικού και του πατέρα της στον εισαγγελέα.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα όπου και αναμένεται να απολογηθούν για όσα καταγγέλει η 19χρονη.

Η 19χρονη σε μια μαραθώνια κατάθεση, αποκάλυψε τη φρίκη που βίωνε, καθώς, όπως η ίδια δήλωσε, ο πατέρας της την κακοποιούσε και την υποχρέωνε να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ενώ ο αστυνομικός την κακοποιούσε, τη βίαζε και την εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης

Σε συνέχεια του από 11-07-2021 Δελτίου Τύπου και αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περί της επικοινωνίας του θύματος με τη δικηγόρο της, αλλά και για το γεγονός ότι δεν παρασχέθηκαν στο θύμα οι πρώτες βοήθειες, ανακοινώνεται ότι:

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική της εξέταση από αρμόδιο Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Ντροπή! Ο αστυνομικός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με μπλούζα πορνογραφικής εταιρείας!

Ολυμπιακός: Τα δίνει όλα για τον θετικό Ρόνι Λόπες

Ελένη Μενεγάκη: Σιγά μην έλειπε αυτός από την εκπομπή του! Δείτε ποιον έκλεισε!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλιούπολη: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την 19χρονη που έζησε τη φρίκη στα χέρια του αστυνομικού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.