ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην εστίαση – Στα σκαριά σκληρά μέτρα για όλους

Σκληρά μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση, με τον Χαράλαμπο Γώγο να κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στην εστίαση
Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην εστίαση – Στα σκαριά σκληρά μέτρα για όλους

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Σκληρά μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση, με τον Χαράλαμπο Γώγο να κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στην εστίαση.

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων έφερε νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, κάτι που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή (6/7) ενημέρωσή του.

Μάλιστα, τόνισε για ακόμα μία φορά τη σημαντικότητα του εμβολιασμού από τον πληθυσμό και κυρίως τους νέους.

Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στα κρούσματα που υπάρχουν στη χώρα αλλά και την αναγκαιότητα εμβολιασμού των ανθρώπων της εστίασης.

«Σε κάποιους χώρους είναι αναγκαίο να υπάρχει υποχρεωτικότητα», είπε μιλώντας για τους υγειονομικούς και την εστίαση, συνεχίζοντας: «Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει».

Μάλιστα, τόνισε πως αν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ώστε να μπει κάποιος σε κέντρα διασκέδασης δεν θα είχαμε κανένα κρούσμα.

Σύμφωνα με τον κο Γώγο κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Δέλτα στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

«Είμαστε σε φάση έξαρσης της νόσου», είπε.

«Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του» πρόσθεσε επισημαίνοντας πως εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτή τη δυνατότητα του νέου στελέχους να μεταδίδεται τόσο εύκολα.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΜΒΑ για Χαρδαλιά! Πέρασαν χωρίς έλεγχο 4 μέλη της Φενέρμπαχτσε με πυρετό – Πέντε μέρες μετά πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟ

Άλιμος: Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις σε γνωστό beach bar

Survivor: Δεν την παλεύει καθόλου ο Τζέιμς Καφετζής – Δείτε τι ανέβασε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην εστίαση – Στα σκαριά σκληρά μέτρα για όλους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.