ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικό εμβόλιο: Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο για την εστίαση

Η βεβαίωση εμβολιασμού θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση πιστοποιητικού υγείας σε όσους απασχολούνται σε καφέ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης
Υποχρεωτικό εμβόλιο: Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο για την εστίαση

Η βεβαίωση εμβολιασμού θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση πιστοποιητικού υγείας σε όσους απασχολούνται σε καφέ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Εμβόλιο: Aνάμικτα είναι τα μηνύματα που εκπέμπει η αγορά μετά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των νέων κανόνων υπό τους οποίους θα λειτουργούν ο χώρος της εστίασης και της διασκέδασης γενικότερα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει να θέσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού εξετάζει ως προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αν τελικά το αποφασίσει, η υλοποίηση του μέτρου θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους υποχρεούνται μία φορά την εβδομάδα να υποβάλλονται σε self test και σε rapid test. Μετά την ολοκλήρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όσους εργάζονται στα γηροκομεία και στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, τους γιατρούς και τους υγειονομικούς, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, είναι ξεκάθαρο πως στο ενδιάμεσο το κυβερνητικό επιτελείο θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και για άλλους κλάδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση  έχει ήδη συζητηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ανθρώπους της αγοράς, μάλιστα, να εμφανίζονται θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ στην όλη διαδικασία εμπλέκεται και το υπουργείο Εργασίας.

Εάν τελικά προχωρήσει ο σχεδιασμός σε σχέση με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, έστω και έμμεσα, σε όσους εμπλέκονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα συμπαρασύρει μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων που, μαζί με επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν και με τον τουρισμό, απασχολούν πάνω από 700.000 εργαζομένους. Μεταξύ άλλων:

– Καφέ (καφετέριες, καφενεία, take away)

– Ζαχαροπλαστεία που έχουν τραπεζάκια

– Εστιατόρια

– Ψητοπωλεία

– Ψαροταβέρνες

– Μπαρ

– Μπιτς μπαρ

– Pool μπαρ

– Κέντρα διασκέδασης

– Κλαμπ

– Αναψυκτήρια

– Ουζερί

– Πιτσαρίες

Διαβάστε επίσης:

Συμβούλιο της Ευρώπης: O υποχρεωτικός εμβολιασμός παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

Τζιοβίνκο: Οριστικά τέλος από την Αλ Χιλάλ – Έρχεται στον ΠΑΟΚ λένε πηγές από τη Σαουδική Αραβία

Μαυρίδης: Έκανε πρόταση γάμου με σκηνικό… υπερπαραγωγή (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικό εμβόλιο: Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο για την εστίαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.