ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπαθε» Άρη Πορτοσάλτε!

Μετά την απόφαση του για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60, βεβαιώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κρυφός... θαυμαστής των εξωφρενικών προτάσεων του Άρη Πορτοσάλτε!
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπαθε» Άρη Πορτοσάλτε!

Τις ανεκδιήγητες προτάσεις του Άρη Πορτοσάλτε φαίνεται πως… θαύμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ο γνωστός δημοσιογράφος σε ένα από τα αντιδημοκρατικά παραληρήματα του, είχε προτείνει να μην λαμβάνουν σύνταξη όσοι συνταξιούχοι δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Θέλεις σύνταξη τον επόμενο μήνα; Αν θέλεις, τράβα να εμβολιαστείς», είχε πει ο Άρης Πορτοσάλτε, παρουσιάζοντας ένα αξέχαστο μεγαλείο «ανθρωπιάς».

Και τώρα ο πρωθυπουργός, μπορεί να μην έκοψε τη σύνταξη ανεμβολίαστων, άλλα η ουσία του τερατουργήματος παραμένει ίδια. Καθιερώνεται ένα εξοργιστικό πρόστιμο της τάξεως των 100 ευρώ ανά μήνα (ή 1200 ευρώ τον χρόνο) για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου!

Μεροκαματιάρηδες και συνταξιούχοι των 400-500 ευρώ, καλούνται να καταβάλλουν το 20 – 25% των μηνιαίων εσόδων τους, πληρώνοντας ένα ακραία τιμωρητικό χαράτσι, επινόησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο εμβολιασμός «στα χαρτιά» θεωρείται ακόμα… προαιρετικός!

Αντί για «πειθώ», πειθαναγκασμός με στυγνό οικονομικό εκβιασμό, που μάλιστα πλήττει περισσότερο τους χαμηλοσυνταξιούχους! Σε αυτούς που το κράτος τους ζητά σήμερα την επιστροφή αναδρομικών ως και κατά 25%!

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να πληρώνει ΜΜΕ και ο συνταξιούχος το ΕΣΥ!

Μάλιστα, στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να πείσει πως αυτή η παρανοϊκή απόφαση είναι για… το καλό της χώρας, ανακοίνωσε πως το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τα πρόστιμα θα δίνεται για τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων. Δηλαδή ο πρωθυπουργός προτιμά να μοιράζει εκατομμύρια κρατικού χρήματος στα ΜΜΕ (με λίστες Πέτσα), και για την ενίσχυση του καταρρέοντος ΕΣΥ να πληρώνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το πιο αντιδημοκρατικό και απάνθρωπο πρόσωπο στην ως τώρα θητεία του. Έδειξε πως αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν αγέλη που εκβιάζεται και ισοπέδωσε κάθε έννοια ισονομίας. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που ως γνωστόν δεν… συμπαθεί ο πρωθυπουργός) ξεσπά ένα μεγάλο κύμα αγανάκτησης ενάντια σε αυτό το πρωτοφανές μέτρο. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες, διαμαρτύρονται έντονα για την εξόφθαλμη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται για έναν βαθιά ανήθικο χρηματικό εκβιασμό, που δεν έχει καμία σχέση με τον πυρήνα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Αν ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αντιγράψει το ακραίο μοντέλο Αυστρίας και να το εφαρμόσει σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών, τίποτα δεν αποκλείει πως στο μέλλον θα επεκτείνει τον εκβιασμό και σε χαμηλότερες ηλικίες ή θα συμπεριλάβει και υποχρεωτικότητα για την τρίτη δόση…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπαθε» Άρη Πορτοσάλτε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.