ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζόμενους στην εστίαση – Όλα τα σενάρια

Τα σενάρια που αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συνεχίζονται και αυτή τη φορά στο στόχαστρο των αρχών φαίνεται πως είναι οι εργαζόμενοι της εστίασης.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζόμενους στην εστίαση – Όλα τα σενάρια

Ο Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζομένους στην εστίαση είναι ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζονται από την Κυβέρνηση για εφαρμογή σε επόμενα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Την ώρα που μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας εκφράζει τις αντιθέσεις της για το Εμβόλιο και ενώ οι Υγειονομικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του Υποχρεωτικού εμβολιασμού, η Κυβέρνηση φέρνει στο τραπέζι επέκταση των εμβολιασμών και της υποχρεωτικότητας τους.

Η Κυβέρνηση θεωρεί πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των πολιτών παρόλο που και όσοι εμβολιάζονται νοσούν. Σε μία προσπάθεια για δημιουργία «τείχους ανοσίας» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει ήδη καθοριστεί στους εργαζόμενους στην υγεία. Τα νούμερα εμβολιασμών ωστόσο δεν είναι αυτά που περίμεναν.

Έτσι, στο τραπέζι έχουν πέσει τα σενάρια για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες όπως οι εργαζόμενοι στην εστίαση και οι ένστολοι.

Στο Sportime είχαμε προειδοποιήσει ότι η θεώρηση ως «συνταγματικού» του υποχρεωτικού εμβολιασμού από το ΣτΕ ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο και για περαιτέρω επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Προς αυτόν ακριβώς τον δρόμο φαίνεται να οδεύουμε.

Μάλιστα Κυριακάτικες εφημερίδες επιβεβαιώνουν αυτό που σας είχαμε γράψει εδώ για τις κρίσιμες ημερομηνίες προώθησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο Φεβρουάριος αρχικά αναμένεται να καθορίσει την εξέλιξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα με τους εργαζόμενους σε τουριστικά να μπαίνουν και αυτοί στην συζήτηση. Στη συνέχεια ο Ιούνιος θα είναι κρίσιμος για τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη νέα σεζόν και τα τέλη του Αυγούστου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζόμενους στην εστίαση – Όλα τα σενάρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.