ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Συνταγματικό το παράλογο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που καταργεί την αυτοδιάθεση

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανοίγει τον δρόμο για την συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
ΣτΕ: Συνταγματικό το παράλογο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που καταργεί την αυτοδιάθεση

Οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ ανακοίνωσαν την απόφαση της διάσκεψης του Ανώτατου Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία κρίθηκε συνταγματικός ο εμβολιασμός σε εργαζόμενους ΕΜΑΚ και Υγειονομικούς.

Την ίδια ώρα που η Μίνα Γκάγκα ζητά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γυναικών πριν προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει «συνταγματική υποχρέωση ως ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης» των εμβολιασμό των εργαζομένων στην υγεία.

Την ανακοίνωση της απόφασης έκανε ο Πρόεδρος Δημήτρης Σκαλτσούνης. Οι σχετικές αποφάσεις του δικαστηρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τον Απρίλιο του 2022.

Το ΣτΕ υπηρετώντας τις επιταγές της κυβέρνησης, έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ΕΜΑΚ και υγειονομικούς ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα της ευρύτερης νομιμοποίησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού τόσο σε ομάδες εργαζομένων όσο και σε ηλικιακές ομάδες, ποινικοποιώντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Η απόφαση ελπίζουμε να ανοίξει άμεσα τον διάλογο για θέματα βιο-ηθικής, καθώς επίσης και να υπάρξει άμεσα σχετική νομοθεσία…


 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣτΕ: Συνταγματικό το παράλογο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που καταργεί την αυτοδιάθεση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.