ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: «Διασφαλίστε την υγεία τους!»

Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: Εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με την ασφάλεια των διανομέων, λόγω τον σφοδρών καιρικών συνθηκών. 
Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: «Διασφαλίστε την υγεία τους!»

Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: Εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με την ασφάλεια των διανομέων, λόγω τον σφοδρών καιρικών συνθηκών. 

Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: Σύσταση για την προστασία της υγείας των διανομέων που έφεραν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας.

Η σχετική σύσταση αφορά τους εργοδότες, αναφέροντας μεταξύ άλλων «να ληφθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους».

Αναλυτικά, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

Κακοκαιρία Μήδεια: Ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού!

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο στρατός, προκειμένου να διευκολύνουν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ.

Κακοκαιρία Μήδεια: Οι Αρχές έκριναν απαραίτητη την «ενεργοποίηση» του στρατού, προκειμένου να συνδράμει στην αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης.

Αρκετά νοικοκυριά και σε περιοχές της Αττικής έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, έπειτα από την πτώση δέντρων, ενώ οι αποκλεισμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ να εργαστούν με ταχύτητα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Έτσι, όπως αναφέρει το protothema ζητήθηκε από τον στρατό να παράσχει τα οχήματά του για την γρήγορη απομάκρυνση δέντρων, σε περιοχές που κρίνεται απαραίτητο, ώστε στη συνέχεια να αναλάβουν δράση οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα βόρεια προάστια της Αττικής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 600 πτώσεις δέντρων, ενώ σπίτια σε πάνω από 25 περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: «Διασφαλίστε την υγεία τους!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.