ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισφορά αλληλεγγύης και ενοίκια για Απρίλιο και Μάιο: Ποιοι απαλλάσσονται

Οι ενέργειες που θα κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που έχουν «πληγεί» από το Lockdown.
Εισφορά αλληλεγγύης και ενοίκια για Απρίλιο και Μάιο: Ποιοι απαλλάσσονται

Εισφορά αλληλεγγύης: Οι ενέργειες που θα κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που έχουν «πληγεί» από το Lockdown.

Εισφορά αλληλεγγύης: Το Λιανεμπόριο έχει «πληγεί» σε μεγάλο βαθμό, ενώ η εστίαση βρίσκεται στην… εντατική.

Γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση, προχωρά στην λήψη κάποιων μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα aπαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα έχουν οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ωστόσο υπάρχουν άλλες κατηγορίες που θα την καταβάλουν κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης εισήλθε ως μνημονιακό έκτακτο μέτρο και συνεχίζει να ισχύει έως σήμερα. Πάντως, δεν συζητείται απαλλαγή για το τέλος επιτηδεύματος.

Σκέψεις για πλήρης απαλλαγή ενοικίου και τον Απρίλιο και τον Μάιο, για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Η απαλλαγή θα είναι 100% και θα αφορά:

Λιανεμπόριο, Εστίαση
Πολιτισμό, Αθλητισμό
Τουρισμό, Μεταφορές
Γυμναστήρια, Κομμωτήρια
Κέντρα αισθητικής, Βιβλιοπωλεία

Σε ότι αφορά στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά όχι κλειστές, και τους εργαζόμενους σε αναστολή, τα νοίκια που θα καταβάλλουν, θα είναι μειωμένο κατά 40%. Η συγκεκριμένη μείωση είναι υποχρεωτική.

Eκτακτη επιδότηση σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις

Έκτακτη κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Η επιδότηση αφορά στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away.

Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 6ος κύκλος

Εκτός του έκτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έμειναν 6 στους 10 επαγγελματίες. Πρόκειται για μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι αρχικές αιτήσεις για την επιστρεπτέα 6 ήταν 722.000, και απορρίφθηκαν 436.000. Στους 286.000 που εγκρίθηκαν οι αιτήσεις, θα διαμοιραστούν 500 εκατομμύρια ευρώ. Ελάχιστο ποσό ενίσχυσης θα είναι τα 500 ευρώ και ανώτερο 8.000 ευρώ.

ΠΑΟΚ: Τα ντέρμπι που τον «στοιχειώνουν» και η ευκαιρία να… γυρίσει το «κουμπί»

Lockdown: «Ή θα σας πιστέψω ή θα σας γράψω» λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον κωδικό 4!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εισφορά αλληλεγγύης και ενοίκια για Απρίλιο και Μάιο: Ποιοι απαλλάσσονται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.