ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισραήλ – Εμβολιασμοί: «Ετοιμαστείτε και για 4η δόση – Η ζωή μας θα έχει εμβόλιο κάθε 5-6 μήνες»!

Ο Ισραηλινός «Σωτήρης Τσιόδρας» Σαλμάν Ζάρκα δήλωσε πως οι πολίτες του Ισραήλ πρέπει να προετοιμάζονται για 4η δόση και πως θα πρέπει να μάθουν να ζουν με εμβολιασμούς κάθε 5-6 μήνες!
Ισραήλ – Εμβολιασμοί: «Ετοιμαστείτε και για 4η δόση – Η ζωή μας θα έχει εμβόλιο κάθε 5-6 μήνες»!

Το Ισραήλ, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Άλμπερτ Μπουρλά, έγινε χώρα – παγκόσμιο πείραμα όσον αφορά τον μαζικό εμβολιασμό, δείχνει τον «δρόμο» όχι απλά τρίτης, αλλά και τέταρτης δόσης, άλλα και μιας νέας «κανονικότητας» όπου οι πληθυσμοί θα εμβολιάζονται ανά 5 – 6 μήνες!

Ο επικεφαλής της ισραηλινής επιτροπής για την αντιμετώπιση της Covid Σαλμάν Ζάρκα δήλωσε ότι: «Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση» και έκανε την πρόβλεψη πως: «Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κορονοϊού»!

Ενώ το Ισραήλ, έγινε παγκόσμιο hot spot κορονοϊού, παρά τo ότι είναι χώρα πρωταγωνιστής στην εμβολιαστική κάλυψη και ενώ στη περίπτωση αυτή αποδεικνύεται περίτρανα πως τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά στο να αποκρούσουν την εξάπλωση της πανδημίας, η «συνταγή» των ατελείωτων δόσεων συνεχίζεται κανονικά!

Το Ισραήλ συνεχίζει να καταγράφει σταθερά από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο από τα μέσα Αυγούστου, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ένα ισχυρό τέταρτο κύμα.

Ο Ισραηλινός «Σωτήρης Τσιόδρας», Σαλμάν Ζάρκα δήλωσε πως πλέον οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι θα εμβολιάζονται πιο συχνά κατά του ιού:

«Φαίνεται ότι, αν λάβουμε διδάγματα από το τέταρτο κύμα, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων κυμάτων με τις νέες μεταλλάξεις, όπως είναι η νέα μετάλλαξη «Μ» από τη Νότια Αμερική», τόνισε.

«Σκεπτόμενοι αυτό και τη μείωση των εμβολίων και των αντισωμάτων, φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες – θα μπορούσαμε μία φορά το χρόνο ή κάθε πέντε ή έξι μήνες – να εμβολιαζόμαστε κατά του κορoνοϊού», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή που στο Ισραήλ έχουν κάνει την τρίτη δόση ήδη 2,5 εκατομμύρια πολίτες και προαναγγέλλουν την τέταρτη, το Ευρωπαϊκό ECDC με ανακοίνωση του στάθηκε με επιφυλακτικότητα απέναντι στη τρίτη δόση, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την ασφάλεια της και ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στους υγειονομικούς φορείς κάθε ευρωπαϊκής χώρας.

Οι εξελίξεις στο Ισραήλ, προδιαγράφουν μια εφιαλτική πραγματικότητα ατελείωτων αναμνηστικών δόσεων και πολιτών που για όσο θα περιορίζονται οι συνταγματικές ελευθερίες τους, θα εξαρτώνται για πολύ καιρό από τα σκευάσματα των φαρμακευτικών εταιρειών, υπό τον φόβο νέων κυμάτων άλλα και κάτω από το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης των κυβερνήσεων.

Και ενώ στο Ισραήλ προετοιμάζονται για τέταρτη δόση, εδώ στην Ελλάδα ο πρώην και ο νυν υπουργός Υγείας, άλλα και πολλοί «ειδικοί» της τηλεόρασης, πιέζουν ασφυκτικά τους πολίτες μιλώντας για… τείχος ανοσίας που θα επιτευχθεί με τη… δεύτερη δόση.

Το αφήγημα της ανοσίας καταρρέει με πάταγο και το παράδειγμα του Ισραήλ δείχνει πως τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο κάποιοι ήθελαν να τα παρουσιάσουν και πως για να μην μπει και η Ελλάδα σε μια λογική «αιώνιων» εμβολιασμών και εξάρτησης από αναβαθμισμένα σκευάσματα, θα πρέπει να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στα φάρμακα και την θεραπεία κατά του κορονοϊού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισραήλ – Εμβολιασμοί: «Ετοιμαστείτε και για 4η δόση – Η ζωή μας θα έχει εμβόλιο κάθε 5-6 μήνες»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.