ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Στο έλεος του χιονιά οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι – Σοβαρά προβλήματα στην θέρμανση

Η κακοκαιρία Ελπίδα συνεχίζει να πλήττει τη χώρα με τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι οι οποίοι μένουν σε αυτοσχέδιους οικισμούς να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Κακοκαιρία Ελπίδα: Στο έλεος του χιονιά οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι – Σοβαρά προβλήματα στην θέρμανση

Για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανέτοιμος στην έλευση του χιονιά. Η κακοκαιρία Ελπίδα δείχνει τα δόντια της σε όλη την επικράτεια, και παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για τις συνθήκες που θα επικρατούσαν είδαμε για άλλη μια φορά να δημιουργούνται προβλήματα.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ έδειχναν ολικό παγετό για ένα 24ωρο με τα φαινόμενα να βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους σήμερα Δευτέρα, 24/1.

Στο έλεος του χιονιά και της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Κρήτη η οποία έχει ντυθεί στα λευκά. Τα προβλήματα ήταν αρκετά στο νησί. Το μεσημέρι της Κυριακής η πυροσβεστική κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό 10 επιβατών από αυτοκίνητα τα οποία είχαν κολλήσει στα χιόνια.

Στην χειρότερη θέση από όλους ωστόσο βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι από το Αρκαλοχώρι. Στο Αρκαλοχώρι ο σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου άφησε έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων εκτός σπιτιών τους. Οι περίπου 700 κάτοικοι παραμένουν δυστυχώς στους πρόχειρους καταυλισμούς μέχρι και σήμερα.

Παρότι είχαν ήδη κάνει εκκλήσεις το προηγούμενο διάστημα για να προβλεφθεί η ασφάλεια και η προστασία τους από την κακοκαιρία Ελπίδα, οι ίδιοι έχουν βρεθεί στο έλεος του χιονιά!

Τα προβλήματα στη θέρμανση είναι πολλά και μεγάλα. Αρχικά οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν τα κλιματιστικά που βρίσκονται μέσα στα κοντέινερ το πρωί της Κυριακής.

Στους κάτοικους παρασχέθηκαν  θερμαντικά σώματα και σόμπες για να προστατευθούν από το κρύο μετά από δικές τους αναζητήσεις προκειμένου να ζεσταθούν.

Ωστόσο πλέον το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η ισχύς που απαιτείται για τη λειτουργία όλων αυτών των σωμάτων είναι ανώτερη από αυτή που διαθέτει ο οικισμός. Αποτέλεσμα οι συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Σήμερα ξεκίνησε μια επιχείρηση να παραχωρηθεί μία γεννήτρια μεγάλη στον οικισμό καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπάρχει θέρμανση.

Υπάρχουν ακόμη περίπου 100 άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ωστόσο οι υπόλοιποι κάτοικοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραμείνουν στα κοντέινερ και δεν υπάρχει πρόβλεψη για ξενοδοχείο για αυτούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Ελπίδα: Στο έλεος του χιονιά οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι – Σοβαρά προβλήματα στην θέρμανση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις