ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καράβια: Κίνδυνος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Αυτός είναι ο λόγος

Η αυξανόμενη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων τρομάζει τη ναυτιλία την ώρα που πάνω από 70 πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε εμπορικά πλοία σε 5 χρόνια.
Καράβια: Κίνδυνος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Αυτός είναι ο λόγος

Καράβια: Μία νέα πρόκληση φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι ναυλωτές πλοίων καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα κρύβουν μεγάλους κινδύνους και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείρισή τους.

Τα τελευταία 5 χρόνια οι πυρκαγιές σε εμπορικά πλοία έχουν αυξηθεί σε αριθμό φτάνοντας τις 70 με κάποιες από αυτές να καταλήγουν στην ολοκληρωτική καταστροφή του πλοίου.

Πιο γνωστές περιπτώσεις υπήρξαν το πλοίο «X-Press Pearl» το οποίο βυθίστηκε έξω από τη Σρι Λάνκα τον Μάιο του 2021 και το «Felicity Ace» το οποίο πήρε φωτιά στον Ατλαντικό τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αν στη πρώτη περίπτωση η αιτία της φωτιάς ήταν φωτιά από κάποιο κοντέινερ, με τα αδήλωτα επικίνδυνα φορτία να έρχονται στο προσκήνιο ως ένας μόνιμος μεγάλος κίνδυνος για τα conteinerships, η περίπτωση του Felicity Ace κρούει τα καμπανάκια κινδύνου.

Το πλοίο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά και βυθίστηκε, μετέφερε 4.000 καινούργια αυτοκίνητα με πολλά από αυτά να είναι ηλεκτρικά.

Για ποιο λόγο όμως κρίνονται τόσο επικίνδυνα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα καράβια;

Η αύξηση της μεταφοράς ηλεκτρικών οχημάτων φέρνει αλλαγές στα καράβια

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανεβαίνουν συνεχώς σε δημοτικότητα με την παραγωγή τους να είναι επίσης αυξανόμενη λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Παραπάνω ηλεκτρικά αυτοκίνητα ισούται με μεγαλύτερη μετακίνηση τους μέσω εμπορικών πλοίων κάτι το οποίο αποτελεί τη σύγχρονη πρόκληση για τους ναυλωτές.

Η επικινδυνότητά τους είναι πολύ διαφορετική από αυτή των παραδοσιακών οχημάτων και οι ασφαλιστές προειδοποιούν για αλλαγές.

Από τον σχεδιασμό των πλοίων μέχρι την ανίχνευση και καταπολέμηση φωτιάς στο πλοίο και τη διαδικασία φόρτωσης φορτίου η προσαρμογή στα νέα δεδομένα μοιάζει αναπόφευκτη.

Ο νούμερο ένα κίνδυνος που μεταφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα είναι οι μπαταρίες λιθίου οι οποίες είναι επιρρεπείς σε ανάφλεξη αλλά και σε μετατόπιση του φορτίου από θαλασσοταραχή. Ακόμη μπορούν να πάρουν φωτιά και κατά τη διάρκεια της φόρτισής τους πάνω στο πλοίο.

Ειδήσεις σήμερα

Gov.gr Wallet: Χιλιάδες τα downloads – Συνεχίζουν οι πολίτες να κατεβάζουν την ταυτότητα τους!

Νότιγχαμ Φόρεστ: Αποθέωση για τον Μαρινάκη και όνειρα χωρίς ταβάνι

Ελληνοτουρκικά – Όλες οι ειδήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καράβια: Κίνδυνος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Αυτός είναι ο λόγος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις