ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καρφί» Λινού για τους Covid free χώρους: «Επιπόλαιες οι ελευθερίες – Να αλλάξει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της»

Η Αθηνά Λινού ξεκαθάρισε πως ο σημαντικότερος κίνδυνος βρίσκεται στους «Covid Free» χώρους, όπου εμβολιασμένοι πολίτες συνωστίζονται χωρίς μέτρα προστασίας και διασπείρουν τον ιό.
«Καρφί» Λινού για τους Covid free χώρους: «Επιπόλαιες οι ελευθερίες – Να αλλάξει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της»

Αθηνά Λινού: Όλο και πληθαίνουν οι ειδικοί που τάσσονται κατά του απατηλού αφηγήματος των «Covid free» χώρων. Μια τακτική που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να παρουσιάσει «προνόμια» από το πουθενά, που όπως αποδεικνύεται βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των κυβερνητικών αποφάσεων λέγοντας πως: «Πρέπει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την εστίαση και την διασκέδαση των εμβολιασμένων χωρίς μάσκες, γιατί έρχεται και ο καινούργιος ιός που είναι πιο μεταδοτικός. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι σε έναν εσωτερικό χώρο με μόνο εμβολιασμένους δεν μεταδίδεται ο ιός, ο ιός μεταδίδεται και εκεί».

Και πρόσθεσε πως: «Υπάρχουν  μελέτες που μένει να δημοσιευτούν και λένε ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδίδουν εξίσου με τους ανεμβολίαστους».

Προκειμένου η κυβέρνηση να μη διαταράξει το «προνόμιο» που η ίδια επινόησε, επιμένει να αγνοεί τις εισηγήσεις των ειδικών, αφού άλλωστε όπως είπε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, το… Μαξίμου αποφασίζει για τα μέτρα και όχι οι επιστήμονες. Οι «Covid free» χώροι όχι απλώς δεν έχουν κανένα υγειονομικό αντίκρισμα, άλλα είναι και επικίνδυνοι.

Όπως εξήγησε η κα Λινού:

«Το τεράστιο πλεονέκτημα του εμβολιασμού είναι ότι οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν ελάχιστα. Όμως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, αν υπάρχει στο σπίτι τους κάποιος ευάλωτος ή κάποιο παιδί που και να θέλουν δεν μπορούν να το εμβολιάσουν, εκεί θα το μεταδώσουν. Και για αυτούς τους ανθρώπους ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος. Και μπορεί να το μεταδώσουν σε κάποιον καρκινοπαθή, σε ανοσοκατεσταλμένο, που δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο σπίτι. Μπορεί να το μεταδώσουν στο παιδί τους και αυτό να τον διασπείρει σε άλλο σπίτι, που έχει ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Επομένως το να μην τηρούμε τα μέτρα επειδή το θεωρούμε αυτό ελευθερία, νομίζω ότι είναι επιπόλαιο».

Οι Covid – Free χώροι είναι ο βασικός κίνδυνος

Επίσης η κα Λινού ξεκαθάρισε πως αυτό που συμβαίνει στους κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τον ασπασμό των θρησκευτικών εικόνων. Παρόλα αυτά τα περισσότερα ΜΜΕ, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ασχολήθηκαν εμμονικά με τους πιστούς χριστιανούς που προσκυνούσαν εικόνες, παρουσιάζοντας μέχρι και… βίντεο από τους ασπασμούς.

Στον αντίποδα, κανένα από αυτά τα μέσα ενημέρωσης που λασπολογούν τις χριστιανικές εορτές, δεν έχει θίξει το θέμα των υγειονομικών βομβών που είναι οι «Covid free» χώροι. Από εκεί φαίνεται και το πόσο μεροληπτική είναι η ενημέρωση που παρουσιάζουν.

Συγκεκριμένα η κα Λινού εξήγησε ότι:

«Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, τη στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή. Ο κίνδυνος επομένως, βρίσκεται εάν στον χώρο που αναπνέουμε είμαστε χωρίς μάσκα και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του ιού στον αέρα. Αυτό συμβαίνει σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται με φυσικό αερισμό και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για αρκετή ώρα. Ιδανικό θα ήταν να φορούμε την μάσκα μας και όταν δείχνουμε τον σεβασμό μας στην εικόνα, άλλα ο κίνδυνος είναι χειρότερος όταν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο σε κλειστούς χώρους».

Τα όσα δήλωσε η κα Λινού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το αφήγημα του υπουργείου Υγείας, που 20 μέρες πριν, δια στόματος Θανάση Πλεύρη, υποσχέθηκε «κανονικότητα» και «επιστροφή στη προ – κορονοϊού εποχή» για τους εμβολιασμένους πολίτες. Αν λάβουμε υπόψη αυτά που λένε σήμερα οι επιστήμονες και όχι αυτά που υπόσχονται οι πολιτικοί, καταλαβαίνουμε πως στην πραγματικότητα, καμία επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει κερδηθεί στις παρούσες συνθήκες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Καρφί» Λινού για τους Covid free χώρους: «Επιπόλαιες οι ελευθερίες – Να αλλάξει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.