ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωμή ομολογία έκανε ο Α. Γεωργιάδης: «Οι ειδικοί απλά λένε τη γνώμη τους – Εμείς αποφασίζουμε»! (vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε πως τις αποφάσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας τις παίρνει η κυβέρνηση και όχι οι ειδικοί που απλά υπάρχουν για να... «λένε τη γνώμη» τους!
Ωμή ομολογία έκανε ο Α. Γεωργιάδης: «Οι ειδικοί απλά λένε τη γνώμη τους – Εμείς αποφασίζουμε»! (vid)

Αυτό που όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται εδώ και 18 μήνες ομολόγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Δηλαδή ότι η επιτροπή ειδικών έχει ρόλο συμβουλευτικού «κομπάρσου» και η κυβέρνηση είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από όλες τις αποφάσεις που παίρνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός παρευρέθηκε σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο τι θα γίνει αν η επιτροπή αποφανθεί πως πρέπει να πάμε σε lockdown:

«Αν έρθει μεθαύριο η επιτροπή, σας χτυπήσει την πόρτα του υπουργείου και σας πει κ. Γεωργιάδη κακά μαντάτα, πρέπει να πάμε σε lockdown. Τι θα κάνετε;», ρώτησε η δημοσιογράφος.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε απόλυτος και απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση γενικού lockdown πλέον».

«Αν εισηγηθούν οι γιατροί; Θα τους παρακούσετε;», επέμεινε η δημοσιογράφος.

Για να απαντήσει ο υπουργός την ωμή αλήθεια: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Δεν θα γίνει. Δεν δεχόμαστε εντολές από τους γιατρούς. Δεν θα παρακούσουμε κανέναν. Οι γιατροί μας λένε τη γνώμη τους. Εμείς αποφασίζουμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης δηλαδή παραδέχθηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο, πως την κύρια ευθύνη για το φιάσκο της αντιμετώπισης της πανδημίας, τον έχει η κυβέρνηση και όχι οι ειδικοί. Ασχέτως αν ουκ ολίγες φορές, οι κυβερνητικοί έχουν πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στην επιτροπή, για να απαλλαγούν από το βάρος ευθυνών για ανούσια ή και καταχρηστικά μέτρα.

Η επιστήμη σε δεύτερη μοίρα

Ενώ η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πανδημία ενός επικίνδυνου ιού, φαίνεται πως η γνώμη των επιστημόνων έρχεται δεύτερη και κυριαρχούν οι αποφάσεις πολιτικών που είναι παντελώς άσχετοι με την επιστήμη. Αποδεικνύεται πως πίσω από τα οριζόντια lockdown, τον διχασμό των πολιτών, τις αναστολές εργασίας και τα τιμωρητικά μέτρα, βρίσκονται κυρίως οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Παρά τα σκληρά και πολλές φορές αχρείαστα μέτρα που έχουν επιβληθεί όλους αυτούς τους μήνες, κοντεύουμε να φτάσουμε τους 16.000 νεκρούς και ο Άδωνις Γεωργιάδης… καμαρώνει πως για όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, τον τελικό λόγο είχε και έχει η κυβέρνηση.

Ίσως έτσι εξηγείται σε μεγάλο βαθμό και η αποτυχία της διαχείρισης, αφού ο κορονοϊός αντιμετωπίζεται περισσότερο με πολιτική, αντί να αντιμετωπίζεται με την επιστήμη.

Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και περιορίζονται κοινωνικά. Μένουν έξω από αθλητικές δραστηριότητες, έξω από καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Πιέζονται να κάνουν τεστ που δεν τα παρέχει το κράτος και χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά κάθε μήνα.

Παράλληλα, μοιράζονται «προνόμια» ελευθερίας σε εμβολιασμένους που μεταδίδουν σε κλειστούς χώρους, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιβάλλει τεστ και ιχνηλατήσεις για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία λογική σε όλα αυτά που εφαρμόζονται και πολύ απλά ο κ. Γεωργιάδης μας έδωσε την εξήγηση. Η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από το μπάχαλο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ωμή ομολογία έκανε ο Α. Γεωργιάδης: «Οι ειδικοί απλά λένε τη γνώμη τους – Εμείς αποφασίζουμε»! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.