ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρπαθος: Νεκροί oι δύο δύτες που βούτηξαν στα 45 μέτρα

Κάρπαθος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους δύτες, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπηλιά 60 μέτρων βάθους.
Κάρπαθος: Νεκροί oι δύο δύτες που βούτηξαν στα 45 μέτρα

Κάρπαθος: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες στην Κάρπαθο, που είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά 45 μέτρων βάθους.

Δεν είχαν αίσιο τέλος οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους δύτες στην Κάρπαθο, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί.

Δύο άντρες ηλικίας 60 και 35 ετών αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου (24/8) σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κάρπαθου, κοντά στο Σώκαστρο, όπου είχαν μεταβεί για κατάδυση.

Οι δύο δύτες κατέβηκαν σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά, ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο, Αχαΐα, Ηλεία, Σαλαμίνα

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούνταν έμπειροι δύτες, ενώ ο συναγερμός σήμανε όταν ένας τρίτος άνδρας, τσεχικής καταγωγής, ο οποίος συμμετείχε στην κατάδυση δήλωσε στις Αρχές ότι πραγματοποίησε κατάδυση με τους ανωτέρω αγνοούμενους και λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Οι δύο αγνοούμενοι ήταν ένας Τσέχος κι ένας Ιρανός.

Στο σημείο είχε μεταβεί και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, για να επιχειρήσει για τον εντοπισμό των δυτών το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάρπαθος: Νεκροί oι δύο δύτες που βούτηξαν στα 45 μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.