×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κάρπαθος: Νεκροί oι δύο δύτες που βούτηξαν στα 45 μέτρα


    Sportime Team

Κάρπαθος: Νεκροί oι δύο δύτες που βούτηξαν στα 45 μέτρα


Κάρπαθος: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες στην Κάρπαθο, που είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά 45 μέτρων βάθους.

Δεν είχαν αίσιο τέλος οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους δύτες στην Κάρπαθο, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί.

Δύο άντρες ηλικίας 60 και 35 ετών αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου (24/8) σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κάρπαθου, κοντά στο Σώκαστρο, όπου είχαν μεταβεί για κατάδυση.

Οι δύο δύτες κατέβηκαν σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά, ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο, Αχαΐα, Ηλεία, Σαλαμίνα

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούνταν έμπειροι δύτες, ενώ ο συναγερμός σήμανε όταν ένας τρίτος άνδρας, τσεχικής καταγωγής, ο οποίος συμμετείχε στην κατάδυση δήλωσε στις Αρχές ότι πραγματοποίησε κατάδυση με τους ανωτέρω αγνοούμενους και λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Οι δύο αγνοούμενοι ήταν ένας Τσέχος κι ένας Ιρανός.

Στο σημείο είχε μεταβεί και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, για να επιχειρήσει για τον εντοπισμό των δυτών το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.