ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση οι γονείς των θυμάτων: «Υπουργοί με μάσκες και ψεύτικα δάκρυα – Κάνουν γκάλοπ πάνω από τα φέρετρα»

«Καλύπτουν ο ένας τον άλλον; Δεν γλιτώνουν. Θα τους καταψηφίσει ο κόσμος. Θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν» λένε για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι χαροκαμένοι γονείς
Κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση οι γονείς των θυμάτων: «Υπουργοί με μάσκες και ψεύτικα δάκρυα – Κάνουν γκάλοπ πάνω από τα φέρετρα»

Γονείς θυμάτων «τσακίζουν» την κυβέρνηση: Συνεχίζουν να καταθέτουν τις οργισμένες αντιδράσεις τους και να τσακίζουν τα αφηγήματα της κυβέρνησης οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Αντιθέτως από τα φληναφήματα της κυβερνητικής γραμμής που με ακατάσχετες φλυαρίες στοχεύουν στην αποποίηση των ευθυνών, οι συγγενείς των νεκρών εκφράζοντας μόνο λίγα λόγια από το δημοσιογραφικό βήμα που τους δίνεται, τα «λένε όλα».

Καταπέλτης για το υποκριτικό κατεστημένο των ημερών ήταν η παρέμβαση του Παύλου Ασλανίδη ο οποίος έχασε τον γιο του Δημήτρη στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κάνει διάχυση των ευθυνών και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου επιχειρεί να πουλήσει το παραμύθι πως ο πρωθυπουργός… «δεν ήταν ενήμερος» για το μπάχαλο στον ΟΣΕ, ο Παύλος Ασλανίδης κατακεραυνώνει την κυβερνητική υποκρισία και την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται.

«Για τη μνήμη του Δημήτρη, του φίλου του που ταξίδευαν παρέα και για όλα τα παιδιά που ήταν στο τρένο οι ποινικές ευθύνες να φτάσουν ψηλά» δήλωσε οργισμένος στον Ant1 ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να βγαίνει ο Καραμανλής και να λέει διασφαλίσαμε την ασφάλεια, να τον ακούν χιλιάδες οικογένειες και να ταξιδεύουν με το τρένο και το χειρότερο είναι ότι βγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και λέει ‘’εντάξει, τι να έλεγε την αλήθεια;’’», ενώ τόνισε ότι ο κόσμος θα καταψηφίσει την κυβέρνηση:

«Είμαστε σοβαροί; Καλύπτουν ο ένας τον άλλον; Δεν γλιτώνουν. Θα τους καταψηφίσει ο κόσμος. Θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν. Δεν γλιτώνουν να τους πείτε. Η οργή είναι μεγάλη. Όχι η δική μου, όλου του κόσμου» είπε και πρόσθεσε: «Εδώ πήγαν και κάναν υπουργικό συμβούλιο με κατεβασμένα κεφάλια και κροκοδείλια δάκρυα».

Όπως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, η οργή των γονιών βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το συλλογικό λαϊκό αίσθημα και σε απόλυτη διάσταση με την στάση της κυβέρνησης. Ειδικά τα φτηνά τρικ των επικοινωνιολόγων που επέβαλλαν κλίμα… κηδείας στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, με τις φωτογραφίες των υπουργών να έχουν σκυμμένο το κεφάλι, ήταν το απόγειο της υποκρισίας και της προσβολής της νοημοσύνης ενός ολόκληρου λαού, και – κυρίως – δεκάδων οικογενειών που πέρα από το πένθος τους, έχουν να διαχειριστούν και αυτήν την κοροϊδία.

Σε σχόλιό του για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τους συγγενείς των θυμάτων, ο Παύλος Ασλανίδης ανέφερε: «Όλο το χρυσάφι να μας δώσουν, τα παιδιά μας θέλουμε πίσω κα αυτά τα μέτρα ξέρουμε γιατί τα έδωσαν, είναι προεκλογική καμπάνια. Στο θεό τους βγαίνουν και κάνουν γκάλοπ για το πόσα ποσοστά έχουν. Πάνω στα φέρετρα των παιδιών κάνουν γκάλοπ; Δεν ντρέπονται;». Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο κ. Ασλανίδης, κανένας δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια.

Ναι, το είδαμε και αυτό. Μόλις μια εβδομάδα μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών, ο Αnt1 κάλεσε την Marc να παρουσιάσει… γκάλοπ το οποίο έδειχνε πως τελικά οι μονάδες που έχασε η ΝΔ μετά την τραγωδία δεν είναι και πάρα… πολλές, και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει… καταλληλότερος πρωθυπουργός στην εκτίμηση του κόσμου. Γκάλοπ, την ώρα που οι οικογένειες έθαβαν ακόμα τους νεκρούς τους. Η απόλυτη ντροπή.

Ξέσπασε και πατέρας της Αναστασίας Πλακιά

Το γεγονός ότι οι οικογένειες των θυμάτων βιώνουν το δράμα της απώλειας των παιδιών τους μόνες τους, το επιβεβαιώνει απόλυτα και ο πατέρας της νεαρής Αναστασίας Πλακιά που σκοτώθηκε μαζί με τις ξαδέρφες της στη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Πολύ πόνο και πολύ θυμό, τι βιώνουμε! Αυτή τη στιγμή μέσα μας, όσο πόνος υπάρχει, άλλος τόσος θυμός υπάρχει. Είναι εφιάλτης. Σκέτος εφιάλτης» απάντησε ο πατέρας σε συνέντευξη του στον Αντ1, στην ερώτηση για το πώς βιώνει την κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες.

Όσο για το αν η οικογένεια δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη όπως είχε ανακοινωθεί, ο ίδιος απάντησε: «Πλάκα μου κάνετε; Τίποτα. Τίποτα. Ούτε ψυχολογική υποστήριξη, τίποτα. Ούτε τι κάνουν τα μικρά τα παιδιά, τι κάνουμε τι ράνουμε, τίποτα. Ακόμα και σήμερα Θεσσαλονίκη που πήγαμε, για τα πράγματα, μόνοι μας πήγαμε. Όλα τα περνάμε μόνοι μας. Δυστυχώς».

«Μέχρι και όλοι οι άλλοι που ήρθαν μετά, υπουργοί με μάσκες και ψέματα. Τα δάκρυα, ήταν ψέματα. Εμείς ήμασταν καμένοι και αυτοί έρχονταν με μάσκες, να πουλήσουνε; Δεν μπορώ να καταλάβω. … Να τιμωρηθούν όλοι, δεν το συζητάω. Με έναν σταθμάρχη και έναν μηχανοδηγό, ή τι άλλο θέλουν να βγάλουν αυτοί στη φόρα, αυτό δεν μου λέει τίποτα εμένα, σαν γονέας. Σαν γονέας, δεν μου λέει τίποτα αυτό. Πρέπει να μπει κάποια στιγμή, κάποιος μεγάλος μέσα, τέλος. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος πιο μεγάλος. Δεν το συζητάμε αυτό. Αυτό, το λένε όλοι οι συγγενείς» πρόσθεσε ο πατέρας ζητώντας δικαίωση για τα αδικοχαμένα κορίτσια.

Υπουργοί με μάσκες και ψέματα. Σε μια μικρή φράση όπως αυτή, αποτυπώνεται ολόκληρη η πολιτική στάση της κυβέρνησης μετά την τραγωδία στα Τέμπη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση οι γονείς των θυμάτων: «Υπουργοί με μάσκες και ψεύτικα δάκρυα – Κάνουν γκάλοπ πάνω από τα φέρετρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.