ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεινε νοσοκομεία, η Ματίνα Παγώνη διοργάνωνε πολιτικές του ομιλίες!

Πόση αξιοκρατία υπάρχει τελικά στην επιστημονική ενημέρωση; Το 2019 άλλα και το 2015, η Ματίνα Παγώνη διοργάνωνε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη!
Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεινε νοσοκομεία, η Ματίνα Παγώνη διοργάνωνε πολιτικές του ομιλίες!

Όμηρος κομματικών στρατοπέδων και «ευνοημένων» ειδικών φαίνεται πως είναι η επιστημονική ενημέρωση στην Ελλάδα, στον καιρό της πανδημίας. Τρανή απόδειξη μια ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από την προεκλογική περίοδο του 2019, άλλα και βίντεο προεκλογικής περιόδου του 2015. Ο κοινός παρανομαστής και στα δύο; Η καθοριστική συνδρομή της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ. Η Ματίνα Παγώνη λειτούργησε ως διοργανώτρια για προεκλογικές ομιλίες του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης.

Αρκετούς μήνες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, στη προεκλογική περίοδο του Ιουλίου του 2019, ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραφε στο twitter:

«Η αγαπημένη μου Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ γιατρός κα. Ματίνα Παγώνη διοργάνωσε συνάντηση γιατρών προς τιμήν μου σήμερα εν όψει εκλογών. Είδα παλαιούς φίλους, τον πρώην Υπουργό κ. Γιαννόπουλο, τον κ. Νικητέα και πολλούς άλλους. Τους ευχαριστώ για την στήριξη».

Στις σχετικές φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Ματίνα Παγώνη εμφανίζεται περήφανα στο πλευρό του σημερινού υπουργού.

Η Ματίνα Παγώνη ως διοργανώτρια προεκλογικής ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Η Ματίνα Παγώνη ως διοργανώτρια προεκλογικής ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Όμως αυτή η… αγαστή συνεργασία πολιτικής – επιστήμης, φτάνει αρκετά πιο πίσω. Και πάλι σε προεκλογική περίοδο, συγκεκριμένα του 2015. Η Ματίνα Παγώνη εμφανίζεται σε βίντεο να… προλογίζει τον πρώην υπουργό Υγείας, σε προεκλογική συγκέντρωση σε νοσοκομείο:

«Εργατικός, αποτελεσματικός και όπου υπήρχε πρόβλημα το συζητούσαμε. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να τονίσουμε. Λάθη γίνανε, κανείς δεν μπορεί να πει πως γίνανε όλα τέλεια. Το δια ταύτα όμως από δω και πέρα είναι να προσέξουμε και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε», ήταν η επαινετική παρουσίαση της Ματίνας Παγώνη εν όψει εκλογών.

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη να παίρνει τον λόγο ομολογώντας τη… συμπάθεια:

«Ό, τι ακούτε απ’ την Ματίνα, κρατείστε τα μισά γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταιριάξει πολύ. Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταιριάξει πολύ», είπε.

Υπάρχει αξιοκρατία για όσους επιλέγονται να ενημερώνουν τον κόσμο;

Βλέπουμε λοιπόν σημερινούς επιστήμονες που έχουν γίνει μόνιμοι θαμώνες τηλεοπτικών παραθύρων, να αποδεικνύεται πως υπήρξαν «συνεταιράκια» με τη σημερινή κυβέρνηση. Και μάλιστα ενός πολιτικού, που ως υπουργός Υγείας κατέστρεψε το ΕΣΥ κλείνοντας 6 νοσοκομεία, τσάκισε με νομοσχέδιο την πρωτοβάθμια υγεία και δήλωνε περήφανος για τις απολύσεις «για να μη του πάρει τη δόξα ο Τόμσεν».

Τα ερείπια που άφησε (και) ο Άδωνις Γεωργιάδης στο σύστημα δημόσιας υγείας μας οδηγούν ως το θλιβερό σήμερα. Με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ να ψυχορραγεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης μεγαλουργεί πότε με απάνθρωπες απειλές προς πολίτες και πότε με το «μη σώσεις να εμβολιαστείς».

Η δε Ματίνα Παγώνη που αποδεικνύεται πως ήταν κάτι σαν «αφισοκολλητής» της Νέας Δημοκρατίας, από την αρχή της πανδημίας υπήρξε πρωτοστάτης στην κατατρομοκράτηση του λαού. Καταρρακώνοντας τη ψυχολογία των τηλεθεατών, επαναλαμβάνοντας ακατάπαυστα τα γνωστά «ξεχάστε το Πάσχα, ξεχάστε τα Χριστούγεννα, ξεχάστε τις διακοπές» ή προβλέποντας πως θα έρθει «δύσκολος χειμώνας» ξεσπώντας σε ασυγκράτητα… γέλια.

Μετά από τέτοιες εικόνες περίεργων… «συνεταιρισμών» όπως αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ματίνας Παγώνη, αναρωτιέται κανείς αν έχει μείνει ίχνος αξιοκρατίας σε όσους επιλέγονται να ενημερώνουν αυτόν τον δύστυχο λαό ή αν όλα περνούν μέσα από κομματικούς σωλήνες…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεινε νοσοκομεία, η Ματίνα Παγώνη διοργάνωνε πολιτικές του ομιλίες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.