ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστήματα: Ανοιχτά και την Κυριακή – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Ανοιχτά θα παραμείνουν και σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου τα καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Δείτε ποιες ώρες θα λειτουργήσουν.
Καταστήματα: Ανοιχτά και την Κυριακή – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Ανοιχτά θα παραμείνουν και σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου τα καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Δείτε ποιες ώρες θα λειτουργήσουν.

Καταστήματα: Το lockdown αποτελεί παρελθόν και τα καταστήματα έχουν ανοίξει για τα καλά τις πόρτες τους προς το καταναλωτικό κοινό. Έτσι, θα παραμείνουν ανοιχτά και σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου.

Για τα καταστήματα του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των shops in shop, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια το ωράριο που μπορούν να λειτουργήσουν είναι διευρυμένο και ξεκινά από τις 7 το πρωί, φτάνοντας μέχρι τις 9 το βράδυ.

Για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία), τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, τα καθαριστήρια, τα pet shop, και τα καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30.

Εξαιρείται του ωραρίου λειτουργίας η παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, καθώς και τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν με βάση τις ειδικές διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να τηρείται η αναλογία:

• ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ

• ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία την Κυριακή είναι προαιρετική και γι’ αυτό θα είναι καλό να προηγείται επικοινωνία με το κατάστημα.

Καταστήματα: Οι περιορισμοί που ισχύουν

Το λιανεμπόριο λειτουργεί πλέον χωρίς ραντεβού και με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλαδή ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, μάσκες, self test για τους εργαζομένους κ.λπ.

Οι έμποροι προσδοκούν πως η άρση των περιορισμών θα ενισχύσει την προσέλευση του κόσμου στα καταστήματά τους, η οποία ήταν έως προχθές ακόμη περιορισμένη παρά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Αυτό δείχνει πως αποτρεπτικός παράγοντας για τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά δεν ήταν μόνο η διαδικασία του click away και του click in shop, αλλά κυρίως οι επιφυλάξεις που έχουν ακόμη οι περισσότεροι, ειδικά όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί, να βρεθούν στον ίδιο χώρο με αγνώστους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καταστήματα: Ανοιχτά και την Κυριακή – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.