ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown τέλος: Όλα τα μέτρα που ισχύουν απο σήμερα 14/5

To Lockdown από σήμερα σταματάει να υφίσταται και υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.
Lockdown τέλος: Όλα τα μέτρα που ισχύουν απο σήμερα 14/5

Lockdown τέλος: To Lockdown από σήμερα σταματάει να υφίσταται και υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Lockdown τέλος: Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, παρά το γεγονός πως ανοίγουν όλες οι άλλες δραστηριότητες.

Παρόλα αυτά το lockdown σταματάει σήμερα, μετά από έξι μήνες και επτά ημέρες. Έτσι ανοίγει ο τουρισμός και απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ένα ακόμα βήμα προς την καθημερινότητα που υπήρχε πριν τον Κορονοΐό.

Οι ελευθερίες θα είναι περισσότερες χωρίς sms στο 13033 ή στο 13032 για ψώνια. Ενώ για τις αγορές δεν απαιτείται click away ή click in shop. Απλά να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης στα μαγαζιά.

Πιο συγκεκριμένα:

Καταργείται η αποστολή μηνύματος στο 13032 και 13033.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 00:30 έως τις 05:00

-Ανοίγουν τα μουσεία.

-Ανοίγει ο τουρισμός.

-Ανοίγουν τα καζίνο.

-Ανοίγουν τα γραφεία συνοικεσίων.

-Ανοίγουν οι υπερτοπικές – διαπεριφερειακές μετακινήσεις υπό προϋποθέσεις.

Για μετακινήσεις από νομό σε νομό και στα νησιά (εκτός από την Λευκάδα, την Εύβοια και την Σαλαμίνα) μπορεί κάποιος να προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 μέρες μετά την δεύτερη δόση. Επίσης αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών είτε self-test 24 ωρών, είτε τέλος βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά.

Οι έλεγχοι θα διεξάγονται από τις αεροπορικές εταιρείες και τις ακτοπλοϊκές και θα είναι προϋποθέσεις για όσους είναι πάνω από πέντε ετών και επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Η δήλωση των self test θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι πάνε CR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητάνε ψηφιακή βεβαίωση με τα αποτελέσματα τους.

Όσον αφορά στις αγορές δεν ισχύουν στο λιανεμπόριο τα ραντεβού με click in ή click away αλλά επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος την Δευτέρα 17 Μαΐου, θα λειτουργήσουν ξανά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21/05 οι θερινοί κινηματογράφοι και στις 28/05 οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι.

Ισραήλ – Παλαιστίνη: Πάνω από 100 οι νεκροί στις εχθροπραξίες (vids)

Η Φάρμα spoiler alert – Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής!

Basket League: Με Ιωνικό ο Παναθηναϊκός – Ντέρμπι στο Περιστέρι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown τέλος: Όλα τα μέτρα που ισχύουν απο σήμερα 14/5», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.