Κεραμέως

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε ανακοινώσεις σχετικά με την παράταση της σχολικής χρονιάς και τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε ανακοινώσεις σχετικά με την παράταση της σχολικής χρονιάς και τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Κεραμέως: Tα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου όπως έκανε γνωστό χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως: «Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες».

Για το ίδιο θέμα όμως ήταν φυσικό αναφέρθηκε αλλά με πολλές περισσότερες λεπτομέρειες, η Νίκη Κεραμέως κάνοντας γνωστά αρκετά πράγματα για το πως θα τελειώσει η σεζόν για όλα τα άτομα που έχουν σχέση με τα σχολεία και την εκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της, τόνισε πως φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Στην συνέχεια ανέφερε πως για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, η σχολική χρονιά παρατείνεται ως τις 25 Ιουνίου, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Όσον αφορά τώρα τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, αυτές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Για τα 1753 θετικά αποτελέσματα από τα self test που βρέθηκαν στα σχολεία είπε πως είναι πολύ θετικό γεγονός πως με αυτό το… εργαλείο, μπορούν να αποφύγουν την διασπορά του ιού. Με αυτό τον τρόπο θεωρεί πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με την κατάσταση πριν από αυτά.

Τέλος ανακοίνωσε πως από τις 10 Μαΐου και μετά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα αν θέλουν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα.

Άρση μέτρων: Ανοίγουν εστίαση, μετακινήσεις, σχολεία και τουρισμός – Το χρονοδιάγραμμα (vid)

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Απίστευτο και όμως ελληνικό – Θα αλλάξει τρεις φορές μέσα σε 72 ώρες!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.