Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την άρση των μέτρων σταδιακά, προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Άρση μέτρων: Τις ημερομηνίες που θα αρχίσει η Ελλάδα να επιστρέφει στην κανονικότητα, ανακοίνωσε με διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, προανήγγειλε το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, την επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων, αλλά και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και την έναρξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.

Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού. Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία».

Άρση Μέτρων: Αλλάζει τις επόμενες μέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας!

Αλλαγές αναμένεται να έχουμε και τη Μεγάλη Εβδομάδα στην απαγόρευση κυκλοφορίας, αφού θα πάει μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 22:00.

Μετά τις 3 Μαΐου ωστόσο, που ανοίγει και η εστίαση, θα πάει ακόμα πιο αργά και θα ξεκινάει στις 23:00.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 68χρονος έκλεβε κυψέλες μελισσών από αγροτικές περιοχές