ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: «Τι θα γίνει αν υποψήφιος νοσήσει στις Πανελλήνιες – Πιθανό τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα»

Μιλώντας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί αν κάποιος νοσήσει με κορονοϊό. Παράλληλα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία το Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα όπως εξήγησε στο OPEN TV, πρέπει να δούμε πως θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και μετά θα αποφασιστεί...
Κεραμέως:  «Τι θα γίνει αν υποψήφιος νοσήσει στις Πανελλήνιες – Πιθανό τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα»

Μιλώντας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί αν κάποιος νοσήσει με κορονοϊό.

Παράλληλα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε στο OPEN TV, πρέπει να δούμε πως θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και μετά θα αποφασιστεί τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Αναφερόμενη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τόνισε ότι θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

«Θα υπάρχει η διαδικασία των self test αλλά σε ικανό διάστημα πριν τις εξετάσεις για να γίνει επιβεβαιωτικό αν χρειαστεί μοριακό τεστ ή rapid test». Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πρωτόκολλο.

«Θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών. «Αν κάποιος νοσήσει τότε υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για το ίδιο το πρόσωπο που μπορεί να νοσήσει. Δεν ισχύει για άλλους που μπορεί να δίνουν μαζί του εξετάσεις στην ίδια αίθουσα».

Πανεπιστήμια: Προχωρούν οι διαδικασίες για πανεπιστημιακή αστυνομία

Επίσης, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που θα γίνει με sms, στην ελάχιστη βάση και τον αριθμό εισακτέων, στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, αλλά και στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ειδικότερα την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί η προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη της ομάδας προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με αυτόν τον τόπο τα πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι «ξέφραγο» αμπέλι και να βρίσκονται στο έρμαιο στις ορέξεις κακοποιών, αναρχικών και αλλοδαπών που ως τώρα τα λυμαίνονταν.

Σε ότι αφορά τα φροντιστήρια αυτά δεν ανοίγουν ακόμη. «Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να ανοίξουν αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη το πράσινο φως από τους ειδικούς» διευκρίνισε η κ. Κεραμέως.

Δείτε παρακάτω όσα είπε

Λουκίδης: «Μεγάλη αποτελεσματικότητα το AstraZeneca, αυτό πρέπει να καθοριστεί»

Σοκαριστικό: Bullying σε 15χρονο στο σχολείο επειδή ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο!

Μπαρτσελόνα – Γιασικεβίτσιους: «Όλα ανοιχτά με Καλάθη»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: «Τι θα γίνει αν υποψήφιος νοσήσει στις Πανελλήνιες – Πιθανό τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.