ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκίδης: «Μεγάλη αποτελεσματικότητα το AstraZeneca, αυτό πρέπει να καθοριστεί»

Σε ύφεση βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στην χώρα λέει ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.
Λουκίδης: «Μεγάλη αποτελεσματικότητα το AstraZeneca, αυτό πρέπει να καθοριστεί»

Σε ύφεση βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στην χώρα τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης 

O κ. Λουκίδης τόνισε πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου μπορεί τα ημερήσια κρούσματα να είναι κάτω από 1000, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο AstraZeneca εξήγησε πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και δεν πρέπει κανείς να το φοβάται.

«Σε σχετικά καλή πορεία η πανδημία. Υπάρχει ύφεση 15%, ελπίζουμε να συνεχιστεί. Μέχρι μέσα με τέλη Ιουνίου, μπορεί κάτω από 1000 κρούσματα την ημέρα. Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν είχε κάποια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Μεγάλο ρόλο παίζει ο εμβολιασμός. Όταν το 50% θα έχει εμβολιαστεί με μια δόση, περίπου μέσα με τέλη Ιουλίου, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πέντε περιπτώσεις παρενεργειών από AstraZeneca στην Ελλάδα, από τους σχεδόν 945.000 εμβολιασμούς που έγιναν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Πέντε περιπτώσεις στο ένα εκατομμύριο. Ποσοστό ανάλογο με το ποσοστό που είναι αποδεκτό διεθνώς. Να χωριστούν κατά ηλικιακή ομάδα οι περιπτώσεις. Και να δούμε αν το ποσοστό είναι ανάλογο του διεθνούς αποδεκτού ποσοστού. Αν δεν είναι, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει το ηλικιακό όριο. Έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα το AstraZeneca. Απλώς πρέπει να καθοριστεί καλύτερα την ηλικιακή ομάδα ή το φύλο» σημείωσε.

Για τον εμβολιασμό των ανήλικων, είπε ότι μια διεθνής έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών που εμβολιάστηκαν είχαν καλή ανοσιακή αντίδρασει και κανένα δεν νόσησε από Covid. Ωστόσο, συνέχισε, ότι η σχετική μελέτη συνεχίζεται.

Τέλος, εκτίμησε ότι μέχρι να εμβολιαστεί το 50-60% του πληθυσμού θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

Δείτε παρακάτω όσα είπε για το  εμβόλιο AstraZeneca και όχι μόνο στο MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor MEGA spoiler 30/5: Αυτό κερδίζουν οι νικητές την Κυριακή!

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εξετάζεται σενάριο που φέρνει… τούμπα όλη την υπόθεση!

Στέφανος Πιτσίνιαγκας: Όσα δεν γνωρίζετε για τον μεγάλο νικητή του House of Fame

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λουκίδης: «Μεγάλη αποτελεσματικότητα το AstraZeneca, αυτό πρέπει να καθοριστεί»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.