ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: «Μετά τις 27 Απριλίου ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων»

Για τη σταδιακή άρση των μέτρων μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε, αναφερόμενος στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι περισσότερες ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνει μετά τις 27 Απριλίου, λέγοντας ότι η έως τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση...
Κικίλιας: «Μετά τις 27 Απριλίου ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων»

Για τη σταδιακή άρση των μέτρων μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε, αναφερόμενος στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι περισσότερες ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνει μετά τις 27 Απριλίου, λέγοντας ότι η έως τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Οι ευχές του πρωθυπουργού και το «μένουμε σπίτι»

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στους ηλικιωμένους, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε ιερή υποχρέωση να τους προστατεύσουμε περισσότερο από όλους. Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονες μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν».

Μάλιστα μίλησε και για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κικίλιας: «Μετά τις 27 Απριλίου ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.