ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ξεκίνησε στο taxisnet!

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ξεκινάει, με 250.000 δικαιούχους να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους μέσω του συστήματος Taxisnet. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μπαίνει πλέον σε υλοποίηση και οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους, επιλέγοντας μάλιστα σε μία σειρά προορισμών σε όλη τη χώρα. Ο Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις που έκανε...
Κοινωνικός τουρισμός: Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ξεκίνησε στο taxisnet!

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ξεκινάει, με 250.000 δικαιούχους να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους μέσω του συστήματος Taxisnet.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μπαίνει πλέον σε υλοποίηση και οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους, επιλέγοντας μάλιστα σε μία σειρά προορισμών σε όλη τη χώρα.

Ο Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις που έκανε από τη Σαντορίνη σημείωσε πως: «Με τον «Τουρισμό για Όλους» η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι το κύριο μέλημά της είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σήμερα, μετά από την επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας. Ποτέ πριν ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού δεν είχε ενισχυθεί με κρατική μέριμνα σε τέτοια έκταση και με ένα τόσο μεγάλο κονδύλι. Θα ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου, με επιπλέον πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες. Και, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο εν τέλει προστατεύονται πολλές θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 534 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια των 16.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα και 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι, κατ’ αρχάς, εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης. «Μέσω του «Τουρισμού για Όλους» θα επιτύχουμε την ομαλή επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και να επιτύχουμε έναν από τους πάγιους στόχους μας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού. Επιδοτούμε κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζουμε ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Οι οποίες, με απόλυτα διαφανή, αδιάβλητο και δίκαιο τρόπο, θα κατανεμηθούν στους 250.000 δικαιούχους Έλληνες πολίτες με ηλεκτρονική κλήρωση. Οι αιτήσεις θα γίνονται από τους ενδιαφερόμενους πολύ απλά, μέσω του συστήματος Taxisnet», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

«Δίνουμε τέλος με μεθοδικό και πειστικό τρόπο, στην αγωνία των 700 χιλιάδων εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Δίνουμε έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα απαντήσεις στην αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Κυρίως όμως δίνουμε πίσω σε εκατομμύρια τουρίστες το δικαίωμα στο ελληνικό καλοκαίρι», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός τουρισμός: Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ξεκίνησε στο taxisnet!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.