ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή του Πάσχα: Τι ισχύει για όσους θέλουν να πάνε σε γιορτινό τραπέζι

Το Πάσχα και φέτος θα έχει απαγορεύσεις, μπορεί να είναι λιγότερες από πέρσι αλλά και πάλι διαφέρει από ότι ίσχυε στο παρελθόν.
Κυριακή του Πάσχα: Τι ισχύει για όσους θέλουν να πάνε σε γιορτινό τραπέζι

Κυριακή του Πάσχα: Το Πάσχα και φέτος θα έχει απαγορεύσεις, μπορεί να είναι λιγότερες από πέρσι αλλά και πάλι διαφέρει από ότι ίσχυε στο παρελθόν.

Κυριακή του Πάσχα: To Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα, με σεμνή τελετή χθες, πριν γίνει η Ανάσταση σε όλη την χώρα.

Όπως σε αυτή την περίπτωση, και η Κυριακή του Πάσχα θα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας του Κορονοϊού. Για όσους μετακινηθούν για να φάνε μαζί με άλλα άτομα η βασική σύσταση που υπάρχει είναι να έχουν κάνει self test.

Επίσης για τους διοργανωτές των τραπεζιών επιτρέπονται ως εννέα άτομα ή δύο οικογένειες σε εσωτερικό χώρο. Αντίθετα σε εξωτερικό χώρο ο αριθμός αυξάνεται σε 12 άτομα.

Η μετακίνηση για το Πασχαλινό τραπέζι χρειάζεται να συνοδεύεται με την αποστολή SMS στο 13033, με τον αριθμό 6. Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όσον αφορά την διαδημοτική μετακίνηση σε υπάρχει περιορισμός, καθώς από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του συγκεκριμένου μέτρου. Έτσι λοιπόν κάποιος που μένει στον Πειραιά μπορεί να πάει σε οικογενειακό ή φιλικό σπίτι που βρίσκεται στην Κηφισιά. Παράλληλα εάν κάποιος μένει στο Χαλάνδρι δεν μπορεί να μεταβεί στο Λουτράκι μιας και ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Πάντως από αύριο σιγά σιγά οι απαγορεύσεις αρχίζουν και μειώνονται με την άνοιξη της εστίασης έστω και με περιορισμούς, μιας που έρχεται και επίσημα η έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ενώ πλέον πλησιάζει και το καλοκαίρι που τα πράγματα αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετικά απ’ ότι ισχύει από τα τέλη Οκτωβρίου στην χώρα μας.

NBA Αποτελέσματα: Εύκολη νίκη για τους Γουόριορς, ήττα για τους Κλίπερς (vids)

Ολυμπιακός: Η απονομή της Euroleague στις «βασίλισσες» του Πειραιά (vid)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριακή του Πάσχα: Τι ισχύει για όσους θέλουν να πάνε σε γιορτινό τραπέζι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.