ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοψία στην κατεστραμμένη Ηλεία – Είπε πως φταίει η… κλιματική αλλαγή για τις φωτιές

Ο Πρωθυπουργός μετέβη στην καμένη Ηλεία για αυτοψία και κατηγόρησε την... κλιματική αλλαγή ως κύριο υπεύθυνο των πυρκαγιών που κατακαίνε την Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοψία στην κατεστραμμένη Ηλεία – Είπε πως φταίει η… κλιματική αλλαγή για τις φωτιές

Στην Ηλεία που δοκιμάζεται από ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την κατάσταση που επικρατεί.

Εκεί συνομίλησε με φορείς της περιοχής και προέβη σε ένα ρεσιτάλ… αποποίησης των τραγικών ευθυνών που φέρει για την κατάσταση της Ελλάδας που κατακαίγεται για τρίτη μέρα με μηδενικούς ανέμους, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στην… κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα είπε πάνω σε αυτό:

«Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε χειριστεί μια σειρά από φυσικές καταστροφές, με πιο έντονη αυτή του Ιανού, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ως προς την αποζημίωση των πολιτών. Εάν υπάρχουν ακόμα λίγοι που έχουν επιφυλάξεις για το εάν η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικό φαινόμενο, τους καλώ να έρθουν εδώ πέρα και να δουν την ένταση των φαινομένων και να διαπιστώσουν ότι εάν δεν κάνουμε κάτι σύντομα θα βιώνουμε όλο και πιο δραματικές καταστάσεις».

Ενώ τόνισε ακόμα πως γίνονται «οργανωμένες εκκενώσεις, ώστε να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή».

Οι ανθρώπινες ζωές προστατεύονται ως τώρα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας, και ο πρωθυπουργός παρουσιάζει αυτό το γεγονός σα να είναι δικό του επίτευγμα. Στην παρούσα φάση δεν έχουν χαθεί ζωές, άλλα με τον ρυθμό που καίγονται τα εκατοντάδες σπίτια σε όλη την επικράτεια, αυτές οι ζωές που σώνονται μένουν στον δρόμο.

Η συνδρομή του κράτους είναι πολύ μικρή ώστε να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, όπως ήταν.

Και πάνω απ’ όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να ρίξει όλες τις ευθύνες στον αιώνιο ένοχο που φταίει για όλα τα δεινά, δηλαδή την κλιματική αλλαγή. Αυτή η καραμέλα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, όσο η ανευθυνότητα του επιτελικού κράτους «θριαμβεύει».

Στον Ιανό που φέρει και σαν… παράδειγμα αποτελεσματικότητας ο πρωθυπουργός, είχαμε 3 νεκρούς. Στις φονικές πλημμύρες πέρυσι τον Αύγουστο στην πολύπαθη Εύβοια, που αυτές τις μέρες φλέγεται, είχαμε 8 νεκρούς. Και τότε ο Νίκος Χαρδαλιάς έριχνε την ευθύνη στην κλιματική αλλαγή και στα χιλιοστά βροχής, που για να κάνει παιχνίδια μικροπολιτικής, τα συνέκρινε με εκείνα που είχαν πέσει στη… Μάνδρα Αττικής. Δηλαδή η μια ανίκανη κυβέρνηση έμπαινε σε σύγκριση με μια άλλη ανίκανη κυβέρνηση, μπας και φανεί λίγο πιο… ικανή.

Ας σταματήσει επιτέλους η παρούσα κυβέρνηση το μόνιμο και βολικό άλλοθι της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής και ας αντιμετωπίσει κατάματα τον Ελληνικό λαό, παραδεχόμενη τα εγκληματικά λάθη της. Δεν ξέρουμε αν είναι πολλοί ή λίγοι όσοι έχουν επιφυλάξεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή, άλλα το σίγουρο είναι πως πολλοί τηρούν επιφυλάξεις για την ειλικρίνεια της κυβέρνησης.

Οι ώρες και οι μέρες είναι δύσκολες και ο λαός χρειάζεται ανάληψη ευθυνών και καθαρές κουβέντες.

Όχι να εκμεταλλεύονται τις καταστροφές για να δικαιολογήσουν… ανεμογεννήτριες, ξεπούλημα καμένης γης και «πράσινη ανάπτυξη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοψία στην κατεστραμμένη Ηλεία – Είπε πως φταίει η… κλιματική αλλαγή για τις φωτιές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.