ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τον Μάιο είχε στοιχεία για το θανατικό εκτός ΜΕΘ και στη Βουλή «δεν έβρισκε ενδείξεις»!

O Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ψέματα στον ελληνικό λαό όταν ισχυριζόταν πως δεν έχει ενδείξεις για αυξημένη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ, αφού είχε 7 ολόκληρους μήνες στην κατοχή του επιστημονική έρευνα που το αποδείκνυε!
Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τον Μάιο είχε στοιχεία για το θανατικό εκτός ΜΕΘ και στη Βουλή «δεν έβρισκε ενδείξεις»!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Tα στοιχεία – σοκ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποδεικνύουν πως είπε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό, όταν – πέρα από κάθε λογική – δήλωνε πριν λίγο καιρό από το βήμα της Βουλής πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα».

Ενώ σήμερα η χώρα πλησιάζει στους 20.000 νεκρούς, ο πρωθυπουργός είχε στα χέρια του από τον Μάιο την επιστημονική μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα, με ευρήματα τα οποία αποδείκνυαν πως η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα, και ότι το ΕΣΥ αδυνατεί να «σηκώσει» πάνω από 400 διασωληνωμένους (σήμερα ανέρχονται σε 700). Και μάλιστα όσο περισσότεροι διασωληνωνόνται στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο αυξάνει κλιμακωτά η πιθανότητα θανάτου ανά μέρα νοσηλείας: +25% για >400, έως +57% για >800 ασθενείς.

Ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας, προχώρησε σε αναρτήσεις της επιστημονικής έρευνα στο twitter και γνωστοποίησε πως η ανάλυση έγινε στα τέλη Μαΐου, «και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρωτούσε αν υπάρχουν ενδείξεις ενώ τις είχε στα χέρια του!

Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στην κατοχή του για 7 ολόκληρους μήνες, μελέτη που προειδοποιούσε για επερχόμενο θανατικό σε περίπτωση νοσηλειών εκτός ΜΕΘ, και αντί να θωρακίσει το σύστημα υγείας για να το αποφύγει, είπε στον λαό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν περισσότερο εκτός ΜΕΘ!

Και μάλιστα ρωτούσε προκλητικά την αντιπολίτευση αν έχει να του παρουσιάσει τέτοιες ενδείξεις! Την ώρα που ο ίδιος είχε στην κατοχή του, όχι απλά ενδείξεις, άλλα ολόκληρη επιστημονική μελέτη!

Τι αποκαλύπτει αυτό για το ποιόν του πολιτικού άνδρα; Τι έχει να πει για την ηθελημένη διασπορά… «fake news», για να καλύψει την ανεπάρκεια του; Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εκατοντάδες ζωές, αν η κυβέρνηση έπαιρνε στα σοβαρά τις υποδείξεις της μελέτης. Ενώ ήταν γνωστά τα όρια αντοχών του ΕΣΥ, η κυβέρνηση το παράτησε στην τύχη του. Μαζί και όσους πολίτες ξεψύχησαν εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης εξοπλισμού (και προσωπικού) ή θερισμένοι από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Μάλιστα η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, αποκάλυψε και ακόμα ένα συγκλονιστικό στοιχείο. Ότι η διασωλήνωση κάποιου ασθενή εκτός Αττικής, σχετίζεται με +35-40% θνητότητα! Αυτό πιθανότατα συνδέεται με την ανεπάρκεια προσωπικού, εξοπλισμού και τη γενικότερη απαξίωση των δομών υγείας από το κράτος. Δηλαδή στην Ελλάδα του 2021 εν καιρώ πανδημίας, κάθε ασθενής παίζει «ρώσικη ρουλέτα» για τη ζωή του, η οποία εξαρτάται από το τι φόρτο έχει το ΕΣΥ (στο χρονικό διάστημα που αρρωσταίνει) και από το αν νοσηλευτεί εντός Αττικής ή εκτός!

Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις που όσο και αν προσπαθεί να τις μακιγιάρει η κυβέρνηση, βγαίνουν στην επιφάνεια και αποτελούν όνειδος για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Και αν ισχύουν οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ (η οποία σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, εσωκλείοντας ονόματα συγκεκριμένων γιατρών) για απάνθρωπο διαχωρισμό ασθενών και VIP ΜΕΘ, τότε θα μιλάμε για το πιο νοσηρό και σάπιο σύστημα υγείας που θα μπορούσε να υπάρξει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τον Μάιο είχε στοιχεία για το θανατικό εκτός ΜΕΘ και στη Βουλή «δεν έβρισκε ενδείξεις»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.