ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στοιχεία σοκ για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ – Καταρρεέι το αφήγημα Μητσοτάκη

Τις ευθύνες της κυβέρνησης εκθέτει μελέτη για τη θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών σε σχέση με το φόρτο του συστήματος υγείας.
Κορονοϊός: Στοιχεία σοκ για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ – Καταρρεέι το αφήγημα Μητσοτάκη

Κορονοϊός: Νωρίτερα διαβάσατε στο Sportime για το γεγονός πως δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά την εκτίναξη του αριθμού των νεκρών.

Τώρα, έρχεται μια μελέτη-κόλαφος για την κυβέρνηση σχετικά με την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και από την οποία βρίσκεται εκτεθειμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κορονοϊός: Όπως τονίζει ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας:

«Τα δεδομένα δείχνουν πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο: με >400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον έχουμε κραυγαλέα και απαράδεκτη υγειονομική ανισότητα μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας».

«Από τους 3988 θανάτους διασληνωμένων που αναλύθηκαν, 1535 (95%CI: 1053–1947) αποδίδονται αθροιστικά στους 3 αυτούς παράγοντες. Δηλαδή εκτιμάται πως τόσοι θα γλίτωναν αν όλοι νοσηλεύονταν στο ΕΣΥ (<200 διασωληνωμένους), σε νοσοκομεία Αττικής, κι εντός ΜΕΘ» εξηγεί σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Μάλιστα, η κυβέρνηση φαίνεται να γνώρισε τα αποτελέσματα της ανάλυσης, καθώς ο κ. Λύτρας διευκρινίζει ότι αυτή είχε γνωστοποιηθεί άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Κορονοϊός: Τα αποτελέσματα της νέας ανάλυσης σχολίασε μέσω Twitter ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), τονίζοντας ότι η μελέτη των δύο επιδημιολόγων λέει πως από 3988 θανάτους διασωληνωμένων, «οι 1535 (38,5%) ήταν δυνητικά αποφευκτέοι στην Ελλάδα με στοιχεία 1/9/20 – 6/5/21. Θυμίζω πως ως ΟΕΝΓΕ την σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου την υποβάλαμε 4/21».

«Υπάρχει η αλήθεια αυτών που ΕΓΡΑΨΑΝ το άρθρο και η δουλοπρέπεια των κομματόσκυλων ραγιάδων που φτύνουν πάνω σε τάφους αδικοχαμένων για να γλείψουν το γκουβέρνο που τους ταΐζει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στοιχεία σοκ για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ – Καταρρεέι το αφήγημα Μητσοτάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.