ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε λέξη για την ομιλία του νεοναζί Αζόφ στη Βουλή – Χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» το αίσχος!

Με μια δήλωση «κονσέρβα» και σα να μη μίλησε ποτέ ουκρανός νεοναζί στη Βουλή των Ελλήνων, συμπεριφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνεδρίαση με τον Ζελένσκι.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε λέξη για την ομιλία του νεοναζί Αζόφ στη Βουλή – Χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» το αίσχος!

Σα να μην έγινε ποτέ η ντροπιαστική προβολή του νεοναζί του τάγματος Αζόφ στην Ελληνική Βουλή, συμπεριφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προέβη σε μια δήλωση εκτός τόπου και χρόνου.

Ενώ σήμερα γράφτηκε με τα πιο μελανά χρώματα μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία, αφού μέρος του ελληνικού Κοινοβουλίου χειροκρότησε έναν ναζιστή άλλα και τον πρόεδρο Ζελένσκι που τον πρόβαλλε, ο πρωθυπουργός δεν έκανε ούτε μια νύξη για αυτό το ντροπιαστικό φιάσκο, αυτό το αίσχος που δεν έχει προηγούμενο.

Αντιθέτως ο πρωθυπουργός, ενώ είχε όλο τον χρόνο να προσαρμόσει στη δήλωση του μια ξεκάθαρη καταδίκη αυτού του στιγμιότυπου ντροπής, προχώρησε σε ένα λογύδριο – «κονσέρβα», μια ακόμα αποθέωση του Ζελένσκι, ώστε να δείξει για άλλη μια φορά πως είναι «ο καλύτερος μαθητής» της Δύσης.

Σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα (ήδη στο twitter έχει ξεσπάσει σάλος) άλλα και σύσσωμη την αντιπολίτευση που δηλώνει αποτροπιασμό από την παρουσία του μαχητή του Αζόφ στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνεδρίαση… «ιστορική» (!) καθώς όπως είπε «για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, φιλοξένησε τον ηγέτη ενός λαού που μάχεται για την πατρίδα του».

Επίσης μίλησε για τη «συγκινητική έκκληση» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «για συνδρομή και υποστήριξη», στην οποία «ανταποκρινόμαστε», και για τον «δεσποτισμό που καταπατά γειτονικά εδάφη» και πρέπει να ηττηθεί, συμπεριφερόμενος σαν να μην προβλήθηκε ποτέ το κατάπτυστο νεοναζιστικό «μανιφέστο» στη Βουλή με τους υμνητές του Χίτλερ, του τάγματος Αζόφ!

Μάλιστα ο πρωθυπουργός που έμοιαζε να μιλά από κάποια… άλλη διάσταση, δήλωσε πως όσα είπε ο Ζελένσκι «έχουν ευρύτερη ακτινοβολία» και «μας μετέφερε τη θαρραλέα αντίσταση των συμπολιτών του», κάνοντας και τον τελευταίο πολίτη να καταλάβει πως πρόκειται για κανονικότατο κυβερνητικό «ξέπλυμα» του ναζιστικού μορφώματος! Ενός φασιστικού «λεκέ» που κηλίδωσε τη Βουλή, που δεν βαραίνει μόνο τον μαχητή του Αζόφ που εμφανίστηκε στο βίντεο, άλλα και τον Ζελένσκι που επέλεξε να τον προβάλει ξεδιάντροπα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στρουθοκαμηλίζει μπροστά σε μια τέτοια προσβολή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν είναι δυνατόν να γίνεται «πλυντήριο» του ναζισμού η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να μην… στεναχωρηθεί η Δύση!

Ο  Έλληνας πρωθυπουργός όφειλε και οφείλει να πάρει θέση γι’ αυτό το όνειδος και να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό, αν ήταν εν γνώσει ή εν αγνοία του η εμφάνιση του μαχητή Αζόφ στο βίντεο. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την ομιλία του νεοναζί στη Βουλή!

Αν η «σωστή πλευρά της ιστορίας» είναι η «παρέλαση» των υμνητών της σβάστικας σε οθόνες της Βουλής, τότε καταλαβαίνει κανείς σε τι ερεβώδη μονοπάτια βαδίζουμε σαν χώρα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε λέξη για την ομιλία του νεοναζί Αζόφ στη Βουλή – Χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» το αίσχος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.