ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία: Ο Ζελένσκι εμφάνισε στη Βουλή νεοναζί του τάγματος Αζόφ!

Στιγμή ιστορικής ντροπής για την Ελληνική Βουλή, αφού σε βίντεο που πρόβαλλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε «ομογενής» που παραδέχθηκε πως ανήκει στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ!
Ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία: Ο Ζελένσκι εμφάνισε στη Βουλή νεοναζί του τάγματος Αζόφ!

Ελληνική Βουλή: Η… θεατρική «παράσταση» της Βουλής με τη σύντομη ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποδείχθηκε περισσότερο ανούσια και γραφική, από όσο εκτιμούσαν και οι πιο συγκρατημένοι αναλυτές.

Ήδη από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ακολούθησε μια βαβυλωνία πολιτικών αντιδράσεων. Τα χειροκροτήματα ήταν ενθουσιώδη και παρατεταμένα στην πτέρυγα της ΝΔ, ζωηρά άλλα πιο συγκρατημένα στο ΚΙΝΑΛ, χλιαρά και σύντομα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και βέβαια από τη συνεδρίαση απείχε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 που είχε και αυτό τις αντιρρήσεις του, εκπροσωπήθηκε από μόνο έναν βουλευτή.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ένα στιγμιότυπο που αμαύρωσε την ελληνική Βουλή, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος παρουσίασε σε βίντεο δύο υποτιθέμενους Έλληνες ομογενείς που πολεμούν με την Ουκρανική πλευρά, άλλα ο ένας είπε ξεκάθαρα πως αγωνίζεται με το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

Όπως μετέδωσε ο μεταφραστής της Βουλής, ο άνδρας αυτός δήλωσε πως λέγεται Μιχαήλ, πως ο παππούς του πολέμησε στον B’ Παγκόσμιο κατά των ναζιστών, και πως ο ίδιος μάχεται κατά των Ρώσων «ναζιστών» αγωνιζόμενος στο (ναζιστικό) Τάγμα Αζόφ!

Μιλάμε λοιπόν για ένα πρωτοφανές όνειδος. Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη, για πρώτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων – και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας – μεταδίδεται επίσημα η ομιλία ενός νεοναζιστή (!) και μάλιστα στα πλαίσια μιας υποτιθέμενης προσπάθειας επίτευξης «ειρήνης»!

Μόλις χθες η ελληνική κυβέρνηση σε μια ακόμα σπασμωδική και δυτικόδουλη κίνηση, προχώρησε στην – εντελώς αναίτια- απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών. Και σήμερα παρουσίασε στο Κοινοβούλιο έναν υμνητή του Χίτλερ, ο οποίος μάλιστα χειροκροτήθηκε στα πλαίσια της συνολικής προβολής του Ζελένσκι! Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει η απαξίωση της Ελληνικής Βουλής; Ένα σώμα βουλευτών που υποτίθεται  πως πρεσβεύει την ιστορία μιας χώρας που έχυσε ποτάμια αίματος από τις θηριωδίες του ναζισμού, εμφανίζει σήμερα με κάθε τιμή, σε… γιγαντοοθόνη, το «αυγό του φιδιού» σε όλο του το «μεγαλείο»!

Ούτε λέξη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν τόλμησε να κάνει ούτε μια αναφορά για την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο (για να μη διαταραχθούν οι στενές σχέσεις του με την Τουρκία), και προκάλεσε το κοινό αίσθημα λέγοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο… πρώτος που έλαβε χώρα στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Σα να μην υπήρξε ποτέ ο Αττίλας, σα να μην κατέχει παράνομα το 37% της Κύπρου η Τουρκία, εδώ και 48 χρόνια!

Βέβαια θα αντιτείνει κανείς εύλογα, πως αναφορά στην παράνομη κατοχή της Κύπρου δεν έχει κάνει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ζελένσκι θα κάνει; Και θα έχει απόλυτο δίκιο.

Οι γραφικές και στερούμενες κάθε λογικής βάσης αναφορές του Ζελένσκι συνεχίστηκαν με παραλληλισμό της Ελληνικής Επανάστασης με τον πόλεμο στην Ουκρανία (!) (κάτι που είχε κάνει και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου), πως το σύνθημα της Ουκρανίας είναι «Ελευθερία η Θάνατος» και πως η Ελλάδα πρέπει να ιδρύσει μια δεύτερη… Φιλική Εταιρεία για να σώσει τον ελληνισμό της Ουκρανίας. Εντωμεταξύ ο ίδιος ο Ζελένσκι που σήμερα ζητά σύσταση «Φιλικής Εταιρείας», έχει απαγορεύσει την ελληνική γλώσσα στα σχολεία της μειονότητας με προεδρικό διάταγμα από το 2015! Για ποια «ελευθερία» μιλάμε λοιπόν;

Και δυστυχώς όλο αυτό το θέατρο παραλόγου χειροκροτήθηκε από μεγάλο μέρος του Κοινοβουλίου…

Ειδήσεις σήμερα

Γι αυτό σκότωσε τα παιδιά της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Κορονοϊός: Αδιανόητο! Ολαταχώς για 4η δόση!

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο λόγος που ο Καμπελά μπορεί να έρθει το καλοκαίρι!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία: Ο Ζελένσκι εμφάνισε στη Βουλή νεοναζί του τάγματος Αζόφ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.