ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομωσιολογικά σενάρια για «δάκτυλο» Πούτιν και Ερντογάν στην ελληνική πολιτική σκηνή!

Στα πρόσωπα των Πούτιν και Ερντογάν αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κρίση που περνά η κυβέρνηση στη σκιά του σκανδάλου.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομωσιολογικά σενάρια για «δάκτυλο» Πούτιν και Ερντογάν στην ελληνική πολιτική σκηνή!

Σε μια μάλλον απεγνωσμένη προσπάθεια να διώξει τα μαύρα σύννεφα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστράτευσε το αφήγημα του «ξένου δάκτυλου», επιχειρώντας μια ηρωοποίηση του εαυτού του που δύσκολα θα φανεί πειστική στο μέσο πολίτη.

Τα «πυρά» προς τον πρωθυπουργό αυξάνονται ακόμα και εντός της κυβέρνησης, με τελευταία την παρέμβαση που έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητώντας να καταργηθεί η τροπολογία Μητσοτάκη που αφαίρεσε τη δυνατότητα του οποιουδήποτε πολίτη να ενημερώνεται για ποιον λόγο παρακολουθείται από την ΕΥΠ. Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει επιδείξει μια διαχρονική «αλλεργία» στην ανάληψη ευθυνών, συνεχίζει την επιχειρηματολογία περί… επέμβασης ξένων δυνάμεων που έχουν βάλει «στο μάτι» την κυβέρνηση και προσπαθούν να την «ρίξουν» με δόλιες μεθοδεύσεις.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον εαυτό του σαν το τελευταίο πατριωτικό… οχυρό της Ελλάδας, που σαμποτάρεται από τον «κακό Ρώσο» και τον «κακό Τούρκο» για να πάψει να στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο δεν δίστασε και να κατονομάσει τον Β.Πούτιν και τον Ρ.Τ.Ερντογάν ως τους κύριους υπεύθυνους που μεθοδεύουν την ανατροπή του!

Με λίγα λόγια, και αν ακόμα κάποιος αποδεχθεί τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, θα πρέπει να υποθέσει πως η χώρα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, αφού η οποιαδήποτε ξένη χώρα μπορεί με τέτοια ευκολία να βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό! Αν υποθέσουμε πως τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός έχουν κάποια βάση, τότε και πάλι βρίσκεται έκθετος, εφόσον πρέπει να θεωρήσουμε πως η Τουρκία μπορεί να κατεβάζει ακόμα και κυβερνήσεις στην Ελλάδα!

Για τη περίπτωση της Ρωσίας δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που κινήθηκε σαν άκρως επιθετικός «δάκτυλος» της Δύσης, αφού ερήμην του λαού προχώρησε σε αποφάσεις που προκάλεσαν πλήρη διάρρηξη των διπλωματικών σχέσεων με το Κρεμλίνο, έπειτα από τις πολλαπλές αποστολές οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στη Ρωσία, την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών, την απαγόρευση των ρωσικών ΜΜΕ και άλλες πολιτικές αποφάσεις που έβαλαν την χώρα μας στο μάτι του «κυκλώνα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως «η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη», ενώ η πραγματική διάσταση είναι πως η Ρωσία αντεπιτίθεται (μέσω του ενεργειακού) στην ολική επίθεση που δέχθηκε από μια ανέτοιμη ΕΕ που ακολούθησε τυφλά το «άρμα» των ΗΠΑ και με τις στρατηγικές επιλογές της βάλθηκε να «πυροβολεί τα πόδια της».

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό, ο Μητσοτάκης μιλώντας για την  ενεργειακή κρίση, δήλωσε τα εξής:

«Το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα. Ο πόλεμος συμπλήρωσε 6 μήνες, η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές. Πρωτοφανής η απειλή για ολόκληρη τη δύση, απειλή στρατηγικού χαρακτήρα γιατί όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Κάνει παρεμβάσεις στα κράτη που υπερασπίζονται την ειρήνη. Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Οι προκλήσεις και το μεταναστευτικό στο εσωτερικό μέτωπο. Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας» είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομωσιολογικά σενάρια για «δάκτυλο» Πούτιν και Ερντογάν στην ελληνική πολιτική σκηνή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.